avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Echivalare Studii Militare cu studii civile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Echivalare Studii Militare cu studii civile

Am terminat in august 1983 Scoala de ofiteri activi tancuri si auto(arma auto)cu durata de 3 ani.In anul 2001 (iunie)mi-am incetat activitatea.
Cu ce categorie de studii civile se poate echivala ? cine este legal abilitat sa emita un document oficial in acest sens sau de unde se pot obtine lamuriri in acest sens.
Cu respect,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:34, 17 Octombrie 2013
Ministerul educatiei.
1. Echivalarea studiilor militare cu studii civile în Ministerul Apărării Naţionale se realizează în baza unor nomenclatoare cu funcţii şi specialităţi civile în care pot fi încadraţi absolvenţii instituţiilor militare de învăţământ - elaborate cu acordul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi avizul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

2. Absolvenţii cu diplomă de licenţă ai instituţiilor militare de învăţământ superior (începând cu anul 1994) care deţin titlul de „ofiţer licenţiat” sau „licenţiat”, potrivit Hotărârii Guvernului României nr. 645 din 04.08.2000, sunt consideraţi absolvenţi ai învăţământului universitar militar de lungă durată, iar diplomele lor de licenţă sunt recunoscute de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, nemaifiind necesară echivalarea studiilor.

3. Persoanele care au absolvit instituţii militare de învăţământ superior până în anul 1994 pot solicita echivalarea studiilor militare cu studii civile adresându-se, în scris, şefului Direcţiei management resurse umane (U.M. 02418 Bucureşti). La solicitarea de echivalare vor anexa xerocopii după documentele de studii, astfel:
- ofiţerii absolvenţi ai Academiei Militare - xerocopii după diploma de absolvire a şcolii militare şi a Academiei Militare; cei care deţin Atestat de ofiţer licenţiat eliberat de Direcţia management resurse umane cu avizul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nu mai au nevoie de o nouă adeverinţă de echivalare;
- ofiţerii absolvenţi ai şcolilor militare de ofiţeri cu durata de 3-4 ani - xerocopii după diploma de absolvire a şcolii militare;
- maiştrii militari şi subofiţerii - xerocopii după diplomele de absolvire a şcolii militare şi a liceului (şcoală profesională, învăţământ de 10 ani etc.);

4. Ofiţerii care au urmat instituţii militare de învăţământ cu durata mai mică de 3 (trei) ani nu îndeplinesc condiţiile legale de echivalare a studiilor potrivit Nomenclatorului cu funcţii şi specialităţi în care pot fi încadraţi ofiţerii posesori ai diplomelor care atestă absolvirea instituţiilor militare de învăţământ nr. 4769/1979. Pentru a se încadra în prevederile Nomenclatorului nr. 4769/1979, ofiţerii din această categorie trebuie să fie absolvenţi ai şcolilor militare de ofiţeri cu durata de 2
ani, şi ai unui curs (şcoală) de perfecţionare sau de specializare cu durata de minim 1 an.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuielile efectuate cu scolarizarea mea rududoo rududoo Buna seara, Am absolvit Academia Tehnica Militara, si sunt in activitate de 4 ani . Legile adoptate de Guvern in anul 2010 au anulat motivele care au stat ... (vezi toată discuția)
Studii medii? angizah angizah Va rog frumos dati-mi o solutie. Am o persoana care a absolvit 4 ani de liceu dar nu are diploma de bacalaureat .Are un certificat de absolvire a liceului ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe venit rududoo rududoo Buna seara, Intr-o interventie anterioara spuneam ca m-am hotarat sa plec din sistem. Sunt absolvent al Academiei Tehnice Militare , Fac. Sisteme Electronice ... (vezi toată discuția)