Buna ziua,am si eu o situatie in care a fost spart un magazin si s-a furat marfa in val de 5000 fara tva ,suma constatata in urma inventarului.Am cautat pe mai multe forum-uri si sunt mai multe pareri.Va rog daca poate sa-mi raspunda cineva,va multumesc.
Prin bunuri furate se intelege bunurile lipsa din gestiune, neimputabile, pentru care persoana impozabila poate prezenta dovada constatarii furtului de catre organele de politie, care este acceptata la despagubire de societatile de asigurari.
% = 371
607 nedeductibil fiscal dacă nu aveți poliță de asigurare pe marfă, caz în care e deductibilă fiscal.
378
4428
635 = 4427
La Art.148 din CF.scrie ca ....""Nu se ajusteaza deducerea initiala de TVA in urmatoarele situatii:-bunuri furate dovedite legal....etc.deci se colecteaza TVA sau nu?
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.