Buna ziua.Ce drepturi am daca vreau sa divortez avand in vedere ca am doi copii minori(16 respectiv 8 ani)si sunt PFA cu venituri care nu sunt permanente(apicultura).Mentionez ca sotul meu este tot pfa in acelasi domeniu iar locuinta este trecuta doar pe numele lui.
Conteaza daca acea locuinta a fost sau nu dobandita in timpul casatoriei.
Daca a fost dobandita in timpul casatoriei, legea prezuma o contributie de 50% a fiecaruia dintre soti. Cel care pretinde o cota majorata va tb sa solicite in instanta si sa faca dovada acestui fapt.
Daca nu a fost dobandita in timpul casatoriei, veti avea eventual un drept de creanta asupra sumelor investite in acel imobil cu imbunatatiri etc.
Din păcate aveți doar un drept de creanță, adică puteți să obțineți despăgubiri de la soț.
Apartamentul este al lui, dacă nu dovediți că a fost cumpărat și cu bani de la D-voastră.
Vă va acorda despăgubiri în raport cu ceea ce ați investit D-voastră în acel apartament. Aceste cheltuieli va trebui să le dovediți.
În afară de apartament, aveți dreptul la jumătate din celelalte bunuri achiziționale în timpul căsătoriei (dacă vreunul dintre spți nu dovedește că are mai mult de jumătate din acestea).