avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua.Ce drepturi am daca vreau sa divortez avand in vedere ca am doi copii minori(16 respectiv 8 ani)si sunt PFA cu venituri care nu sunt permanente(apicultura).Mentionez ca sotul meu este tot pfa in acelasi domeniu iar locuinta este trecuta doar pe numele lui.
Cel mai recent răspuns: Iriskia , utilizator 11:17, 12 Ianuarie 2013
Conteaza daca acea locuinta a fost sau nu dobandita in timpul casatoriei.

Daca a fost dobandita in timpul casatoriei, legea prezuma o contributie de 50% a fiecaruia dintre soti. Cel care pretinde o cota majorata va tb sa solicite in instanta si sa faca dovada acestui fapt.

Daca nu a fost dobandita in timpul casatoriei, veti avea eventual un drept de creanta asupra sumelor investite in acel imobil cu imbunatatiri etc.
Locuinta a fost cumparata inainte de casatorie dar aveam deja un copil si locuiam impreuna.Ne-am casatorit in urma cu 7 ani.
Din păcate aveți doar un drept de creanță, adică puteți să obțineți despăgubiri de la soț.
Apartamentul este al lui, dacă nu dovediți că a fost cumpărat și cu bani de la D-voastră.

Vă va acorda despăgubiri în raport cu ceea ce ați investit D-voastră în acel apartament. Aceste cheltuieli va trebui să le dovediți.

În afară de apartament, aveți dreptul la jumătate din celelalte bunuri achiziționale în timpul căsătoriei (dacă vreunul dintre spți nu dovedește că are mai mult de jumătate din acestea).
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Toate bunurile sunt pe numele sotului Toate bunurile familiei (case, terenuri, masina) sunt numai pe numele tatalui. 1) Poate vinde el vreuna dintre case fara sa ceara consimtamantul mamei ... (vezi toată discuția)
Divort. la partaj am dreptul la cota dintr-un imobil mostenit de celalalt sot? denis marian denis marian am fost casatorit 12 ani . apartamentul este mostenire de la uchiul ei . am vreun drept in afara de bunuri? avem un copil de 12ani va mutumesc. (vezi toată discuția)
Soțul meu vrea să vândă casa, din al cărei preț el a plătit singur doar avansul. cum pot opri acest lucru? Carmaci Carmaci Sunt cu soțul de 24 de ani el a dat avansul casei dar ratele le-am platit împreună .Am lucrat amândoi .Casa este pe numele lui .Vrea să mă arunce în ... (vezi toată discuția)