Tatal meu a locuit in casa cu bunicii si locuieste inca acolo,dupa moartea bunicului s-a facut succesiune si astfel s-a impartit in cota parte 62,5 procente la bunica si cite 12,5 la cei trei copii.Bunica a donat toti 62,5 la 2 dintre copii si o nepoata(eu),,avand o valoare stabilita de 5000 lei noi in anul 2002.Ceea ce ma intereseaza e cum putem iesi din diviziune si sa le platim unchiului si matusii partea lor,mentionez ca din 2002 tatal meu a platit impozitul pt toti si a renovat casa,aceasta avand o vechime de peste 50 de ani.multumesc!
ce m-ar interesa mai exact e daca ar putea contesta donatia(bunica a avut drept viager) si in special cum trebuie sa procedam ca sa le platim partea fiindca ei nu au cerut inca nimic ,dar tatal meu e bolnav si ar vrea sa poata sa descurce itele acum cit traieste nu cum au zis unchii ca"dupa moartea lui mai vedem ce si cum'.
Nu aveti ce sa le platiti atata vreme cat nu s-a stabilit nimic. Nu stiti nici macar daca doresc iesirea din indiviziune amiabil(prin notariat) sau va trebui sa recurgeti la instanta de judecata. Aveti certitudinea ca doresc sa va cedeze casa? Si daca da, pe ce valoare? Eu cred ca dupa raspunsul unchiului problema nu este asa de simpla precum credeti d-voastra. Cine a stabilit valoarea casei la 5000 lei, e asa de putin, chiar daca are 50 de ani...Eu am vazut case vechi de 80 de ani care valorau cam 30-40.000 euro...Si din pacate nu este numai dupa cum vrea tatal...mai trebuie sa doreasca si unchii.
Dupa cum simt eu situatia, din respect inca pentru tatal d-voastra bolnav se temporizeaza situatia, urmand ca dupa decesul lui sa inceapa "razboiul" !