avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ordin restrictie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ordin restrictie

Buna ziua, as vrea sa stiu ce pot face daca o persoana m-a amenintat prin telefon atat pe mine, cat si pe mama mea (Am inregistrare in care m-a amenintat pe mine, cand vorbea cu mama mea). Mentionez ca persoana respectiva nu face parte din familie..

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2013
bbr, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:01, 6 Ianuarie 2013
Depunerea unei plângeri penale , pentru infracţiunea de ameninţare , dacă ameninţarea respectivă este de natură să vă producă temere şi să vă alarmeze. Va trebui să faceţi dovada ameninţării pentru a vă susţine plângerea.
Art. 193 cod penal:"Fapta de a ameninţa o persoana cu savârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte pagubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, daca este de natura sa alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amenda, fara ca pedeapsa aplicata sa poata depaşi sancţiunea prevazuta de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţarii.
Acţiunea penala se pune în mişcare la plângerea prealabila a persoanei vatamate. Împacarea parţilor înlatura raspunderea penela."
\"Eu mai vorbesc o data cu el si inca a doua oara ca sa-l lamuresc, si daca nu intelege, a treia oara intelege cu siguranta. [...] Si daca-l mai vad o data prin calea mea, indiferent pe unde umbla, oriunde, imi ies din sanatate. [...] Am sa-i sugerez si eu lui ceva, si la fel.. bun lasa, o sa vedem. O sa aiba o mare surpriza sa-l astept cu mainile dupa cap la el in camera, asculta-ma ce-ti spun eu. [...] Bun, si daca nu a priceput, o sa-i spun ca sa stie, o sa discut tot ce trebuie discutat, dar sa tina minte pentru tot restul vietii lui. " Si mai este o bucata de conversatie unde zice ca face el ce stie, si suporta consecintele.

Astea sunt bucati din convorbire.. Am un temei pentru actiune penala ?

Multumesc pentru raspunsul prompt.
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2013
bbr, utilizator
Din punctul meu de vedere în conţinutul acestei convorbiri se regăsesc ameninţări suficiente pentru a vă putea susţine plângerea penală.
Multumesc frumos pentru raspunsurile date.

O seara cat mai placuta in continuare.
Si dupa parerea mea o plangere penala ar fi mult mai utila decat un proces civil pentru ordin de restrictie unde e posibil sa esuati din mai multe considerente.

Il vor chema la audiere si lucrurile se vor linisti.
Ar fi insa recomandabil sa il citeze telefonic pe respectivul.Eu asa procedez de fel in astfel de cazuri daca consider ca exista urgenta.
Vedeti si ce spun politistii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare - procedura plangere monica75 monica75 As dori sa stiu ce masuri se pot lua impotriva cuiva care te ameninta ca iti face rau, acea persoana este cetatean strain. (vezi toată discuția)
Amenintata Daianahahaha Daianahahaha Buna ziua,de ceva timp o domnisoare dintro localitate inveciata mie,ma ameninta in contnu ca ma bate ca ma nenoroceste si alte chesti de genu asta,la ... (vezi toată discuția)
Amenintari alex24buc alex24buc am primit amenintari cu moartea ca dovezi am convorbiri pe face book .... Ce pot face in aceasta situatie.. Cum ma ajuta politia sau parchetul... Un avocat cum ... (vezi toată discuția)