avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Majorarea indemnizatiei de crestere copil - mama somera
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Majorarea indemnizatiei de crestere copil - mama somera

Buna seara si La multi ani!
Am inteles ca indemnizatia pentru crestere copil s-a majorat cu 10%.
Problema mea este urmatoarea: daca am absolvit o forma de invatamant zi si dupa am intrat in somaj (am avut si o luna si jumatate concediu medical), intre timp am nascut mai precis in aprilie, primesc 600 lei indemnizatie plus alocatia copilului 200 lei. Nelamurirea mea este daca ar trebui sa primesc si eu aceasta majorare, sau se aplica doar salariatilor?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 6 Ianuarie 2013
Majorarea se aplica doar parintilor in CCC care beneficiau de indemnizatie la nivel procentual din venitul impozabil anterior nașterii copilului.

In cazul dvs. nu se aplica nici o majorare a indemnizatiei.
1. - Nu este vorba de o majorare a indemnizatiei pentru CCC ci de majorarea procentului cu care se calculeaza acesta indemnizatie: 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
- Indemnizatia pentru CCC nu poate fi mai mica de 600 lei (chiar daca din calcul iese o valoare mai mica).

2. In cazul dvs., care nu ati avut venituri in cele 12 luni, indemnizatia este de 600 lei pe luna.
Cuantumul indemnziatiei este de 85% media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni incepand cu drepturile aferente lunii octombrie 2012 ... daca in cazul dvs cuantumul indemnizatiei nu s-a raportat la media unor venituri supuse impozitului pe venit realizate in perioada prevazuta de lege , atunci cuantumul nu are cum sa fie modificat prin majorarea respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de ccc mitid84 mitid84 Buna ziua. va rog sa-mi spuneti si mie cu cat se plateste primul an de crestere copil si anul al 2lea de crestere copil. In al doilea an este o suma fixa ... (vezi toată discuția)
Acordarea corecta a indemnizatiei pentru crestere copil shatterhand shatterhand Sunt o mama a unui bebelus de 8 luni si jumatate ,am ales sa stau in prenatal 2 ani ,indemnizatia mea este de 600 lei (in urma salariului minim) + 200 lei ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru crestere copil (ccc) angi prunaru angi prunaru As dori sa stiu va rog,pentru cineva care a întrerupt munca,nu a mai platit asigurari medicale de 6 luni si a ramas gravida,daca ar începe sa plateasca din ... (vezi toată discuția)