avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ACORDAREA CORECTA A INDEMNIZATIEI PENTRU CRESTERE COPIL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ACORDAREA CORECTA A INDEMNIZATIEI PENTRU CRESTERE COPIL

Sunt o mama a unui bebelus de 8 luni si jumatate ,am ales sa stau in prenatal 2 ani ,indemnizatia mea este de 600 lei (in urma salariului minim) + 200 lei alocatia .
pana acum nu am primit nimic in plus la indemnizatie si as vrea sa stiu ce inseamna 85% pentru mine ? voi primi majorat sau raman cu venitul ca pana acum ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:08, 21 Ianuarie 2013
Nu vi se majoreaza cuantumul indemnizatiei pentru CCC ... din octombrie 2012 s-a modificat cuantumul indemnizatiei de la 75% la 85% aplicat la media veniturilor nete realizate in cel 12 luni anterioare datei nasterii copilului.

In cazul in care din calcul rezultă un cuantum al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului mai mic decât 600 lei, cuantumul indemnizaţiei primite va fi de 600 lei.
Inseamna ca in cazul dvs. desi s-a aplicat procentul de 85% la media veniturilor nete pe 12 luni rezultatul a fost tot sub 600 lei pe luna si deci vi s-a mentinut aceasta suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie crestere copil Viorica_bomb Viorica_bomb Buna ziua, intrebarea mea care este formula de calcul pentru indemnizatia pentru cresterea copilului si daca din suma rezultata in urma calcului se scade ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si concediul pentru cresterea copilului shumy shumy Buna seara am si eu 3 intrebari la dvs: 1) cum se calculeaza salariul prenatal de 85%? Din salariul care este trecut in cartea de munca sau din cel pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil adyna_me adyna_me buna ziua imdemnizatia pentru crestere este doar 85% din salar. desi daca se face calculul iese undeva la 374 ron pe luna. asta va fi indemnizatia sau mai ... (vezi toată discuția)