avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
intrebarea mea care este formula de calcul pentru indemnizatia pentru cresterea copilului si daca din suma rezultata in urma calcului se scade alocatia de 200 de lei acordata copilului pana la doi ani.
Concret veniturile nete pe cele 12 luni anterior datei nasterii copilului sunt:
1428, 1420, 1413,1539,1342,1342, 1020, 962,1500,1500,1500,1479.

Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:52, 21 Noiembrie 2010
Sunt 2 lucruri distincte-alocatia este de 200 lei si este acordata pentru copil,iar indemnizatia este acordata mamei.
Nu am un calculator la indemana,dar faceti media aritmetica si impartiti la 12.Aplicati coeficientul de 85% si scadeti 15% parca asa s-a diminuat de la 01.07.2010.
Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite.

Dupa aceasta , cuantumul indemnizatiei se va diminua cu 15 % potrivit Legii nr.118/2010 incepand cu 01.07.2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere copil sweetlacry sweetlacry buna ziua. am si eu o intrebare concediu de crestere a copilului se calculeaza din momentul in care nasti pe 12 luni in urma sau de cand ramai insarcinata? si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil miraj2000 miraj2000 Buna! In cazul nasterii unui copil, stiu ca se ia in consideratie pt plata indemnizatiei de crestere a acestui, venitul mediu realizat in ultimele 12 luni ... (vezi toată discuția)