va expun situatia mea : am avut un coleg de trupa(muzica ) de aproximativ 3 ani, si tineam sculele mai exact boxele la casa lui, din diverse motive din 21 decembrie 2012 , respectivul nu mai vrea sa colaboreze cu trupa noastra , am luat boxele de la el in seara respectiva dar au mai ramas citeva in valoare de 5000ron, pe care nu am avut posibilitatea sa le iau in ziua urmatoare , am mers in alta zi dar locul unde le tineam respactiv camera respectiva , avea un lacat la use , de atunci evita sa mai raspunda la telefon si ma evita , am mers acolo de mai multe ori si am discutat cu tatal lui care locuieste acolo si motiveaza ca cheia este la fiul lui ,la fostul meu coleg, dar acesta este de negasit, precizez ca boxele sint cumparate din magazin , de mine si am acte pe ale. . CE ma sfatuiti sa fac : sa merg la politie ? sau unde ? cum sa imi recuperez sculele??
Aşa pare, un abuz de încredere. Dacă totuşi fostul dvs. coleg refuză în continuare să vă restituie bunurile, aveţi deschisă calea unei plângeri penale pentru abuz de încredere.Aveţi grijă , fapta necesită plângere prealabilă, şi nu lăsaţi să treacă 2 luni de la data cunoaşterii făptuitorului.
pt. că v-a fost coleg de trupă muzicală, ați putea încerca o soluționare pe cale amiabilă (și cu scop prietenesc de a-l conștientiza asupra a ceea va urma în viitor în caz de neconformare potrivit dreptului și intereselor dvs. legitime de a vă înapoia bunurile), printr-o Notificare în 2 exemplare (unul rămâne la dvs), cu somație (recomandată cu Confirmare de primire). Acordați-i un termen rezonabil de la primirea notificării : circa 10 zile, comunicați-i în scris nr. dvs. de mobil, eventual alte modalități de corespondență.Somați-l că : după împlinirea termenului acordat, veți fi nevoit a-l chema în judecată, că toate cheltuielile de judecată le va suporta, că pt. fiecare zi depășită peste termenul acordat îi veți pretinde despăgubiri pt. împiedicarea folosirii de către dvs. a respectivelor bunuri, îi pretindeți 500 RON și până la predarea lor către dvs., plus daune morale în valoare de . . . RON.Poate se va conforma.În caz contrar, apelați (pe baza probelor) la un BUN avocat, acesta va rezolva problema.
Si mie imi pare sa fie vorba de un abuz de incredere daca nu el este proprietarul bunurilor.
Daca depasiti termenul de 2 luni de la data refuzului restituirii veti avea complicatii.
Incercati sa rezolvati amiabil dar rapid iar daca refuza adresati o plangere penala la politie.
Sa il anuntati insa ca veti depune plangere la politie si chiar ii puteti recomanda sa consulte un avocat.
Daca aveti acte pe bunuri in mod normal avocatul ar trebui sa il sfatuiasca bine si sa se rezolve amiabil, fara depunerea plangerii la politie.
Cum expuneti dvs intr-adevar pare a fi abuz de incredere, banuiesc insa ca sant alte discutii,neintelegeri pe anumite sume de bani daca prietenul dvs procedeaza asa.
multumesc pt raspunsuri ,dar dumnealui este o persoana asa dificila , nu am nici un litigiu banesc cu el din contra tot are SA imi inapoieze mie o suma de bani . dar renunta la asta . De alungul perioadei cit am tinut sculele acolo l-am intrebat de nenumarate ori daca doreste ceva bani sau altceva pt chirie , dar de fiecare data a refuzat sa pretinda ceva ,motivind ca doar sintem colegi si nui trebuie nimic, eu insa acuma ma gindesc ca poate sa invoce ca opreste boxele ce au ramas acolo , ca un fel de chirie , am sunat si azi dar tot nu raspunde, am fost acasa au spus vecini caci este acasa dar a refuzat sa se arate si de aceasta data.. Cui sa ii las eu notificarea daca el nu vrea sa discute cu mine sa o las tatalui?