avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am împrumutat o sumă de bani unui fost coleg care ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am împrumutat o sumă de bani unui fost coleg care mă tot amână cu restituirea. Ce e de făcut?

Buna, va rog sa ma ajutati cumva, anul trecut am oferit 400 de lei imprumut unui coleg de munca din care mi-a restituit 200 de lei dupa o saptamana doua iar in scurt timp pe mine m-au dat afara de la firma respectiva. Acest om a zis ca mi da si ceilalti 200 de lei dar pe langa m-a prostit sa ii mai dau inca 800 de lei cu gandul ca ma ajuta sa imi gasesc de lucru la o firma. Ei bine de atunci ma tot amana si nici banii nu mi-a mai dat inapoi. Ce e de facut?
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Buna seara,
Aveti ceva scris?
Daca nu, incercati sa-l determinati sa va scrie ca are sa va dea 1000 lei ca sa-l puteti chema in judecata.
Nu am nimic scris de la el. De cateva zile încoace l-am înregistrat pe telefon in timp ce vorbeam cu el. Ma gândeam sa ii fac plângere pentru înșelăciune . Cum sa il determine sa imi dea in scris? Și dacă refuză să facă asta ce sa mai stiu face?
Daca l-ati imprumutat si nu va restituie suma de bani imprumutata, trebuie sa va adresati instantei civile, fiind vorba de un litigiu civil, nu de o infractiune.
Si cam care ar fi procedurile? Ce trebuie sa fac mai exact? Unde trebuie sa ma duc sa ma adresez la cine?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca l-ati imprumutat si nu va restituie suma de bani imprumutata, trebuie sa va adresati instantei civile, fiind vorba de un litigiu civil, nu de o infractiune.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati o cerere de chemare in Judecata si o depuneti la Instanta. In cerere aratati tot ceea ce s-a intamplat.

Alte discuții în legătură

Recuperare unei sume de bani imprumutata unei terte persoane lacrimidedor lacrimidedor Am imprumutat unei persoane o suma de bani acum un an, pe baza unei chitante de mana.Pesoana respectiva nu mai binevoieste sa-mi inapoieze acesi bani sub ... (vezi toată discuția)
Poate fi subiect activ al infracțiunii de abuz de încredere o asociație de proprietari? sau reprezentantul legal, de exemplu președintele? alex_bis alex_bis Poate fi subiect activ al infractiunii de abuz de incredere o asociatie de proprietari? Sau reprezentantul legal, de exemplu presedintele? Am platit o suma ... (vezi toată discuția)