Buna, va rog sa ma ajutati cumva, anul trecut am oferit 400 de lei imprumut unui coleg de munca din care mi-a restituit 200 de lei dupa o saptamana doua iar in scurt timp pe mine m-au dat afara de la firma respectiva. Acest om a zis ca mi da si ceilalti 200 de lei dar pe langa m-a prostit sa ii mai dau inca 800 de lei cu gandul ca ma ajuta sa imi gasesc de lucru la o firma. Ei bine de atunci ma tot amana si nici banii nu mi-a mai dat inapoi. Ce e de facut?
Nu am nimic scris de la el. De cateva zile încoace l-am înregistrat pe telefon in timp ce vorbeam cu el. Ma gândeam sa ii fac plângere pentru înșelăciune . Cum sa il determine sa imi dea in scris? Și dacă refuză să facă asta ce sa mai stiu face?
Daca l-ati imprumutat si nu va restituie suma de bani imprumutata, trebuie sa va adresati instantei civile, fiind vorba de un litigiu civil, nu de o infractiune.
Si cam care ar fi procedurile? Ce trebuie sa fac mai exact? Unde trebuie sa ma duc sa ma adresez la cine?
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:
Daca l-ati imprumutat si nu va restituie suma de bani imprumutata, trebuie sa va adresati instantei civile, fiind vorba de un litigiu civil, nu de o infractiune.