avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am împrumutat o sumă de bani unui fost coleg care ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am împrumutat o sumă de bani unui fost coleg care mă tot amână cu restituirea. Ce e de făcut?

Buna, va rog sa ma ajutati cumva, anul trecut am oferit 400 de lei imprumut unui coleg de munca din care mi-a restituit 200 de lei dupa o saptamana doua iar in scurt timp pe mine m-au dat afara de la firma respectiva. Acest om a zis ca mi da si ceilalti 200 de lei dar pe langa m-a prostit sa ii mai dau inca 800 de lei cu gandul ca ma ajuta sa imi gasesc de lucru la o firma. Ei bine de atunci ma tot amana si nici banii nu mi-a mai dat inapoi. Ce e de facut?
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
O fi adevarat ce spuneti, dar realitatea prin care eu personal am trecut va contrazice. Am reusit sa recuperez o mica suma de bani precum si obiecte de uz casnic pentru care aveam acte de provenienta de la niste rude care ma tot amanau cu inapoierea lor. Am reusit sa ofer procurorilui o descriere extrem de amanuntita a lor (stare, serie, culori etc etc)...obiecte recuperate cu politia. Cand au vazut ca se ingroasa gluma au inapoiat si banii. Deci se poate....

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

@adema1980:
In cazul unui imprumut, abuzul de incredere nu se poate savarsi decat in situatia unui contract de comodat (imprumut de folosinta), iar nu si pentru un imprumut de consumatie (mutuum), care priveste bunuri consumptibile, inclusiv sume de bani, pentru care se transmite o data cu bunurile si dreptul de proprietate asupra acestora, ceea ce determina, in cazul refuzului restituirii la scadenta a imprumutului nasterea unui litigiu civil.

Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2018
adema1980, utilizator
Se pare ca nu ati inteles nimic din ce v-am explicat.
Faptul ca ati depus plangere penala sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz de incredere sesizand politia ca faptuitorii nu va inapoiaza obiecte de uz casnic dar si o anumita suma de bani, iar ulterior faptuitorii v-au inapoiat pe langa obiectele de uz casnic( care intr-adevar pot fi obiectul material al acestei infractiuni) si o anumita suma de bani ”cand au vazut ca se ingroasa gluma”, nu inseamna ca fapta respectiva(de a nu va inapoia suma de bani) ar intruni elementele constitutive ale infractiunii de abuz de incredere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare unei sume de bani imprumutata unei terte persoane lacrimidedor lacrimidedor Am imprumutat unei persoane o suma de bani acum un an, pe baza unei chitante de mana.Pesoana respectiva nu mai binevoieste sa-mi inapoieze acesi bani sub ... (vezi toată discuția)
Poate fi subiect activ al infracțiunii de abuz de încredere o asociație de proprietari? sau reprezentantul legal, de exemplu președintele? alex_bis alex_bis Poate fi subiect activ al infractiunii de abuz de incredere o asociatie de proprietari? Sau reprezentantul legal, de exemplu presedintele? Am platit o suma ... (vezi toată discuția)