avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recuperare cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recuperare cheltuieli de judecata

buna seara!
va rog f mult sa ma lamuriti intr-o problema!
am castigat un proces civil,hotararea a fost definitiva si irevocabila,in data de 22 august 2012(recurs)
dar....curtea de apel ploiesti a omis sa treaca in hotarare ,obligarea la plata cheltuielilor de judecata!
avocata noastra mi-a spus ca ea a cerut,dar ca instanta a omis!!!si ca nu se mai pot cere cheltuieli de judecata ,daca hotararea este DEFINITIVA SI IREVOCABILA!
dar eu am citit ca totusi se poate!
va rog sa ma lamuriti dvs!!!
va multumesc anticipat !!!
o seara buna va doresc!!!!
Daca avocata dvs a solicitat cheltuieli de judecata ar fi trebuit sa formuleze o cerere de completare dispozitiv prin care instanta sa se pronunte si cu privire la aceste cheltuieli.

Oricum le puteti solicita pe cale separata in cadrul unui alt proces
va multumesc!avocata m-a asigurat ca a cerut,dar ...nu stiu sigur!ma duc zilele acestea la arhiva instantei si voi cere dosarul ,sa fiu sigura!!!in cat timp de la data hotararii pot solicita pe cale separata ??
buna ziua!am fost azi la arhiva curtii de apel,am verificat daca avocata a depus cerere pt solicitarea cheltuielilor de judecata.Si da,era depusa o cerere scrisa de mana,prin care'''' solicita acordarea chelt.de judecata in fata instantei de fond si a instantei de recurs,constand in onorariu avocat''''.exact asa era formulata!nu erau trecute sume de bani!!!dar din dosare lipsea prima chitanta,era depusa doar una singura,cea de la recurs.!!!cea de la primul proces nu este depusa!!!daca deschid proces pe cale separata ca sa recuperez cheltuielile,recuperez doar banii din chitanta depusa????adica daca ii cer avocatei,copie si de pe chitanta nedepusa,recuperez tot???sau doar ce e depus in dosar???va rog mult de tot sa ma lamuriti,sunt in ceata totala!!!!

si mai am o nelamurire!!! pe acea cerere scrisa de mana,era sus in dreapta paginii,scris de mana urmatoarele : s-a depus la dosar dupa terminarea dezbaterilor ora 10.00!!!
recursul fusese IN ACEEASI ZI LA ORA 9.00!!!!SI A FOST DEFINITIV SI IREVOCABIL!!!CE INSEAMNA ASTA???CA AVOCATA A DEPUS CEREREA PREA TARZIU,SAU ESTE DEPUSA IN TERMEN LEGAL?????CUM???MENTIONEZ CA CEREREA ARE NR DE INREGISTRARE!
SI LA CE ACTE DIN DOSARUL DE LA ARHIVA TREBUIE SA FAC COPII XEROX,FIINDU-MI NECESARE PT INCEPEREA PROCESULUI PE CALE SEPARATA,CA SA RECUPEREZ CHELT.DE JUDECATA,PE CARE CURTEA DE APEL A OMIS SA LE TREACA IN HOTARARE???
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Ca sa vi se acorde cheltuelile de judecata nu este suficient doar sa se solicite, ci sa se si depuna dovada acestor cheltuieli (chitante). Fara sa aiba aceste dovezi instanta respinge cererea.

In cazul dvs a fost se pare o omisiune a instantei, desi fara a studia dosarul e greu de spus.
va multumesc pt raspuns!!!o sa-i cer avocatei copii dupa ambele chitante(si cea depusa si cea care nu a depus-o la dosar),o sa fac copie si la cererea in care se cereau chelt de judecata de la dosarul din arhiva si cu hotararea definitiva si irevocabila (cea in care s-a omis obligarea la plata acestor cheltuieli) si ma voi duce la un alt avocat cu aceste acte!!!la avocata care m-a reprezentat in acest proces nu ma mai duc pt ca ea pe tot parcursul procesului,imi spunea ca e impresionata de cazul nostru,pt ca este oarecum un caz mai aparte,ma rog,stiu ca n-am voie sa dau detalii si parea ca pune suflet in ceea ce face!!! dupa ce am luat hotararea de la curtea de apel si am intrebat-o cum pot recupera chelt.de judecata,mi-a spus ca ea a depus ambele chitante si cererea pt restituirea sumelor,dar azi am vazut dosarul si este doar o chitanta depusa!!!!mi-a spus ca nu se mai poate face nimic,deoarece hotararea este definitiva si irevocabila!!!mi-a mai spus ca se mai intampla ca instantele sa omita acest lucru cand se redacteaza hotararile si ca oamenii raman cu paguba!!!nu stiu de ce m-a mintit,era mai simplu ,zic eu,sa imi spuna ca se pot cere pe cale separata si toate celelalte amanunte!!m-a dezamagit putin....!!!!nu stiu....cat mi-a cerut,atat i-am dat,nu am avut nici o problema!!!asta se intampla acum 7 luni ,iar eu am crezut-o.chiar pot sa spun ca ma resemnasem,chiar daca ne-am descurcat foarte greu in perioada cand am platit aceste sume de bani!!!iar zilele trecute intamplator am ajuns pe acest forum si am vazut alte postari asemanatoare!!!va multumesc ca existati,vad ca ajutati f multi oameni!!!!

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata cornelia radoi cornelia radoi buna seara!revin la d-voastra cu inca o problema:in dec.2006 tribunalul prahova a dat o sentinta favorabila mie intr-un litigiu de munca pe care l-am avut cu ... (vezi toată discuția)
Lipsa chitanta onorariu avocat la dosarul de fond cris2020 cris2020 Daca la dosarul de fond, judecat si avand hotarare definitiva si irevocabila nu exista chitanta de onoariu avocat atasata in dosar ci doar imputernicirea ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecată gabiplg gabiplg În urma contestării procesului verbal IPJ intimatul a câștigat dar după apel el a pierdut. Eu ca apelant intervenient și păgubit pot cere recuperarea ... (vezi toată discuția)