avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto

In luna decembrie, inainte de a plati taxa auto, am actionat in judecata DGFP si Directia de Imatriculari auto pentru a-mi putea inmatricula autoturismul recent achizitionat. Termenul pentru proces a fost fixat foarte tarziu (in toamna anului 2013) si, avand nevoie de autoturism a trebuit sa platesc taxa si sa-l inmatriculez. Cum pot proceda in continuare? Daca prin instanta voi primi o hotarare definitiva si irevocabila din care sa rezulte ca nu trebuia sa achit acea taxa,imi voi putea recupera banii doar prezentandu-ma la Finante cu acel document, sau va fi nevoie sa actionez din nou DGFP in judecata #-o ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristina_ioana19 , utilizator 05:58, 22 Mai 2013
consider ca poate face o cerere precizatoare pina la primul termen de judecata , in care solicita restituirea taxei achitate ilegal si va indica partile cu care intelege sa se judecare ,in ce priveste procedura cu AFP nu se mai solicita s-a pronuntat un RIL in acest sens ,
buna am si e o intrebare...daca sentiinta recursului a fost programata peste 4 luni...se poate depune o cerere in care sa se modifice data? adik sa fie mai repede?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto jacquelline jacquelline In luna decembrie, inainte de a plati taxa auto, am actionat in judecata DGFP si Directia de Imatriculari auto pentru a-mi putea inmatricula autoturismul ... (vezi toată discuția)
Taxa auto - recuperare jacquelline jacquelline Toamna trecuta mi-am cumparat un autoturism din Germania pe care am vrut sa-l inmatriculez fara plata taxei pentru mediu. In acest sens am actionat in judecata ... (vezi toată discuția)
Ce dodumente sunt neceasare pentru recuperarea taxei de poluare la auto in leasing? szani szani Buna ziua As dori sa stiu ce documente trebuie sa depun si unde pentru recuperarea taxei de poluare achitata la autoturismele aflate in leasing multumesc ... (vezi toată discuția)