avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals si uz de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals si uz de fals

Buna ziua,

Am avut un cont bancar, pe care fostul meu prieten era imputernicit, iar eu titular; in anul 2009, la scurt timp dupa ce ne-am despartit, prietenul meu s-a dus la banca unde a completat, cu datele mele si semnand cu numele meu, un contract pentru ridicarea unui token, pe care ulterior l-a folosit pentru a trece bani din contul meu in contul lui. Doresc sa stiu daca aceasta fapta se incadreaza la fals si uz de fals (..sau?!) si daca mai pot depune plangere penala. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: simonaelena , utilizator 11:16, 14 Ianuarie 2013
Greu de crezut ca cei de la banca sa accepte asa ceva,personal nu cred ca a folosit datele si a semnat in locul dvs,a facut asta in baza imputernicirii ma gandesc,trebuie vazut ce prevede mai exact respectiva imputernicire.
Desi e greu de crezut (a fost si pentru mine!), exact asta a facut: am copie de la banca dupa hartia (cerere-contract) scrisa de mana lui, cu datele mele: nume, adresa, date din buletin, adresa mea de email, numele parintilor mei (doar la nr de telefon a trecut numarul lui), si semnat la sfarsit cu numele meu. Inteleg ca imputernicirea ii da aceleasi drepturi ca si titularului, insa ma indoiesc ca ii da dreptul sa foloseasca datele mele personale si sa semneze cu numele meu - de aceea intreb daca se incadreaza la fals si uz de fals
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2013
ARA13, utilizator
Nu avea dreptul sa foloseasca datele si sa semneze cu numele dvs asta este clar.Care este punctul de vederea al bancii?
Cel care raspundea de contul meu s-a fasticit cand a realizat ce a facut, intai a incercat sa ma duca cu vorba, iar apoi am reusit sa obtin de la el aceasta copie a contractului - trasa la xerox. Nu am mers mai departe de atat, sa cer oficial eliberarea acestui document in original, sau copie conform cu originalul semnata de banca (totusi, pe copia pe care o am exista nr de inregistrare si data la care s-a inregistrat). Repet, nu am cerut un punct de vedere oficial al bancii.. De aceea ma intreb daca nu a trecut prea mult timp pentru a putea depune o plangere... Contul este inca deschis, deci pot cere acum in mod oficial sa mi se elibereze o copie a acestui document. Ce parere aveti?
Puteti sa depuneti o plangere la politie si nu este necesar sa faceti dvs. incadrarea juridica a faptei.

Alte discuții în legătură

Se poate anula contractul de imprumut bancar? mariandorel mariandorel 1. În luna iulie 2007 am fost \"convins\" de către şeful meu să fac un împrumut la bancă pentru el. 2. Soţia acestuia lucra la banca şi a facilitat ... (vezi toată discuția)
Fals sau nu? miha13 miha13 Buna ziua! Un prieten a falsificat o copie dupa o.p. pentru a mai prelungi un termen de plata trimitand copia pe mail beneficiarului. Acesta vazand ca nu-i ... (vezi toată discuția)
Schimbarea incadrarii juridice a infractiunii de uz de fals in inscrisuri oficiale adrianpopescu77 adrianpopescu77 Stimate doamne si domni avocati, Supun expertizei dvs profesionale urmatoarea speta: In anul 2006 o persoana preda fotografii si o suma de bani unei alte ... (vezi toată discuția)