Am avut un cont bancar, pe care fostul meu prieten era imputernicit, iar eu titular; in anul 2009, la scurt timp dupa ce ne-am despartit, prietenul meu s-a dus la banca unde a completat, cu datele mele si semnand cu numele meu, un contract pentru ridicarea unui token, pe care ulterior l-a folosit pentru a trece bani din contul meu in contul lui. Doresc sa stiu daca aceasta fapta se incadreaza la fals si uz de fals (..sau?!) si daca mai pot depune plangere penala. Va multumesc
Greu de crezut ca cei de la banca sa accepte asa ceva,personal nu cred ca a folosit datele si a semnat in locul dvs,a facut asta in baza imputernicirii ma gandesc,trebuie vazut ce prevede mai exact respectiva imputernicire.
Desi e greu de crezut (a fost si pentru mine!), exact asta a facut: am copie de la banca dupa hartia (cerere-contract) scrisa de mana lui, cu datele mele: nume, adresa, date din buletin, adresa mea de email, numele parintilor mei (doar la nr de telefon a trecut numarul lui), si semnat la sfarsit cu numele meu. Inteleg ca imputernicirea ii da aceleasi drepturi ca si titularului, insa ma indoiesc ca ii da dreptul sa foloseasca datele mele personale si sa semneze cu numele meu - de aceea intreb daca se incadreaza la fals si uz de fals
Cel care raspundea de contul meu s-a fasticit cand a realizat ce a facut, intai a incercat sa ma duca cu vorba, iar apoi am reusit sa obtin de la el aceasta copie a contractului - trasa la xerox. Nu am mers mai departe de atat, sa cer oficial eliberarea acestui document in original, sau copie conform cu originalul semnata de banca (totusi, pe copia pe care o am exista nr de inregistrare si data la care s-a inregistrat). Repet, nu am cerut un punct de vedere oficial al bancii.. De aceea ma intreb daca nu a trecut prea mult timp pentru a putea depune o plangere... Contul este inca deschis, deci pot cere acum in mod oficial sa mi se elibereze o copie a acestui document. Ce parere aveti?
Fals sau nu?
miha13
Buna ziua!
Un prieten a falsificat o copie dupa o.p. pentru a mai prelungi un termen de plata trimitand copia pe mail beneficiarului. Acesta vazand ca nu-i ... (vezi toată discuția)