avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor de somaj la incetarea c.i.m. prin acordul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor de somaj la incetarea c.i.m. prin acordul partilor?

Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema.
Un salariat care si-a incetat raporturile de munca cu o societate prin acordul partilor are dreptul la somaj?
V-as ruga sa-mi spuneti actul normativ care reglementeaza somajul.
Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 19:33, 12 Aprilie 2005
nu aveti dreptul la somaj din pacate. s-a modificat legea 76/2000 in asa fel incat statul sa nu mai suporte cea mai mare parte a cazurilor de somaj, cele rezultate din incetarea acordului prin acordul partilor. Ca de obicei, statul nu isi vede decat interesul lui.
Nu are dreptul. art.55 lit.a- acordul partilor
Din pacate nu aveti dreptul la somaj, pt. asta s-a inventat legea 76/2000 . Asta este
am si eu o nelamurire daca se poate va rog sa ma ajutatzi daca firma intrun fel a dat faliment si da oameni in somaj trebuie sa ai neaparat 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni pe cartea de munca sau 6 luni? ca sa ai dreptul la somaj..

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj m3dyk m3dyk In ultimele 24 de luni am lucrat la un SRL.ca economist cu contract de munca pe perioada nedeterminata,pina la 30.05.2009,cind mi-am intrerupt activitatea la ... (vezi toată discuția)
Pot lua somaj daca am lucrat aproximativ 2 luni cu contract de munca? corina23 corina23 am lucrat la o firma din septembrie 2007pana in ianuarie 2009 apoi am plecat prin demisie cu acordul partilor. in mai 2009 am revenit din nou la acea firma dar ... (vezi toată discuția)
Conditii de somaj adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna ziua Am semnat un contract de munca pe o perioada determinata in data de 18 decembrie 2014 cu o societate ,urmand sa incep raporturile de munca cu data ... (vezi toată discuția)