avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cec refuzat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cec refuzat

Buna ziua, am un cec refuzat de la un client in valoare de 8100 RON, de curand am aflat ca acesta a cesionat societatea unui alt domn. Ce pot face in aceste conditii ? De cine ma pot lega tinand cont ca cec-ul a fost emis de catre administratorul vechi. Cine raspunde acum ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 14:43, 15 Martie 2009
Fapta prevazuta de art/ 215 Cod Penal, respectiv inselaciunea ii poate fi imputata administratorului societatii, cel ce a semnat probabil instrumentul respectiv de plata, insa daca veti pune in executare instrumentul de plata, banii ii veti avea de recuperat de la firma, indiferent de cine o administreaza astazi.
Sa inteleg ca trebuie sa inaintez procedurile pentru a il da in judecata pe administratorul societatii care a semnat cecul pentru inselaciune.
Buna ziua,

CEC-ul refuzat la plata constituie titlu executoriu si, pe baza lui se poate incepe executarea societatii. Nu are relevanta faptul ca s-a schimbat administratorul sau asociatii, societatea ramanand datoare sa achite suma indiferent de cine o detine.
Plangerea penala este ultima dintre variante.Mergeti mai intai pe executare silita.

avocat Boncu
Unde pot face toate demersurile pentru recuperarea creantei? Nu m-am mai intalnit cu asa ceva si habar nu am. Va multumesc
La executorul judecatoresc de la locul unde trebuia executata obligatia - de la locul platii inscris pe instrumentul de plata/sediul debitorului in cazul in care nu exista alte specificatii.
Trebuie sa-i furnizati executorului cat mai multe date despre firma debitoare si instrumentul de plata refuzat in original.

Alte discuții în legătură

Fila cec fara contract bogdan2511 bogdan2511 Buna ziua, Societatea noastra a primit ca si garantie pentru plata unor facturi o fila CEC in alb si un bilet la ordin in alb. Deoarece clientul nu a mai ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante ,refuz cec lidia.balasa lidia.balasa Buna ziua, In iulie 08 am inceput o activitate comerciala ce presupune livrarea de materiale de constructii catre micii meseriasi, tot atunci am incheiat ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera debitul? juridic dana juridic dana Situatia se prezinta astfel: Sunt 4 facturi emise catre un client, in baza carora s-a livrat marfa. Intre parti nu exista contract de vanzare-cumparare. ... (vezi toată discuția)