avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creante ,refuz CEC
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creante ,refuz CEC

Buna ziua,
In iulie 08 am inceput o activitate comerciala ce presupune livrarea de materiale de constructii catre micii meseriasi, tot atunci am incheiat contracte de vanzare cumparare cu acestia, am livrat pe baza de factura confirmata cu stampila si semnatura si am primit un cec reprezentand contravaloarea marfii, cec ce a fost refuzat la plata.Ce trebuie sa fac in aceasta situatie, care sunt pasii ce trebuie facuti si care sunt sansele sa-mi recuperez banii.Persoana respectiva imi tot da termene de rezolvare a situatie, acum au venit si documentele(refuzul) de la banca.

In al doilea caz, o alta soc com, cu contract a platit pana la un moment dat, dupa care a venit si a spus ca nu mai are bani. I-am dat nenumarate termene dupa care i-am dus BO la banca pe care mi-l lasase sa-l incasam la sfarsit de sezon, BO avea completata doar suma la care ne intelesesem ca si plafon, semnatura si stampila administratorului.Care sunt sansele de recuperare si in acest caz??

Cineva m-a sfatuit sa fac direct plangere la Parchet pentru inselatorie...Ce ziceti?
Cel mai recent răspuns: Lacramioara Constantin , Practician in insolventa 08:39, 16 August 2010
In legatura cu cec-ul refuzat la plata va puteti adresa organelor de cercetare penala pentru savarsirea Infractiunii de inselaciune (art 215 cod penal).
In legatura cu BO , nu am inteles, a fost decontat sau nu?
Nu a fost decontat, clientul a venit la sediu, si ne-a spus - ,,ce o sa imi faci? o sa ne judecam si dureaza..''
Daca BO nu a fost decontat il puteti investi cu formula executorie. Faceti in acest sens o cerere la judecatorie, investiti BO cu formula executorie si/sau adresati-va unui executor judecatoresc.
Ultima modificare: Duminică, 21 Decembrie 2008
Rodica Ciobanu, Avocat
Stimata Doamna,

Situatia dvs. are o rezolvare mult mai simpla decat plangerea la Parchet. Asta ar ramane ultima varianta pentru ca este extreme de lenta.

Se pot folosi cele doua instrumente de plata pentru a se declansa executarea silita a celor doi debitori. In cazul in care acestia sunt solvabili va veti recupera banii. Daca datoria este mai mare de 3000 Euro iar firma debitoare este in incapacitate de plata, se poate solicita falimentul acestor societati. Chiar daca debitorul dvs. a bravat fata de dv. nu le-ar placea sa puneti in aplicare aceste cai.
Ceea ce este important este ca pe viitor sa va luati masuri contractuale care sa impiedice aparitia unor astfel de situatii.

Cu stima,
av. Costi Boncu
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Decembrie 2008
Boncu Constantin, Avocat
Am si eu o problema: o societate datoreaza unei alte societati de aproximativ 2 ani o oarece suma de bani, de pe urma unei facturi neeachitate. Problema e ca intre timp societatea a fost vanduta , iar fostul administrator nu mai are nici un bun pe numele lui, de altfel nici societatea. Ce asi putea sa fac , sa recuperez acei bani, sau macar sa incerc sa ii recuperez? Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec refuzat alex86home alex86home Buna ziua, am un cec refuzat de la un client in valoare de 8100 RON, de curand am aflat ca acesta a cesionat societatea unui alt domn. Ce pot face in aceste ... (vezi toată discuția)
Bo refuzate marinelapolescu marinelapolescu Buna seara, Am probleme cu o firma. Mi-a emis vreo 12 BO-uri care mi-au fost toate refuzate de banca, pentru lipsa de disponibil. Administratorul respectiv ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin fara acoperire, pierdut! DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua, O situatie : A are o firma. Incheie contract cu B si emite catre acesta 3 facturi in valoare de 250 mil. B ii da bilet la ordin , insa fara ... (vezi toată discuția)