Buna ziua,
O societate comerciala a primit de la un client in schimbul marfii livrate un bilet la ordin. La data scadentei, banca a refuzat plata sumei respective, motivand ca societatea care a emis instrumentul de plata nu detine un cont la acea banca. In plus, exista diferente intre suma trecuta in cifre si cea in litere (e trecut un zero in plus). Am dori sa formulam plangere penala impotriva administratorului societatii care a emis BO si avem nevoie de putina indrumare. Care este baza legala? Cine trebuie sa formuleze plangerea? Unde trebuie introdusa? Care sunt mijloacele de proba admisibile? Si mai ales, cam care sunt sansele de succes in acest caz? Multumim anticipat pentru ajutor
pentru aceasta infractiune, va trebui sa luati legatur cu un avoct din orasul dvs ca sa va faca plangerea. dovezile sunt inscrisurile si martorii...daca aveti martori.
Plangerea penala pentru acest fapt nu are succes, deoarece BO nu are acelasi regim juridic cu CEC-ul.Insa, puteti investi BO cu formula executorie si-l predati la un executor di zaona respectiva.
Multumesc pentru sfat. Dar credeti ca cererea de investire a BO cu titlu executoriu este admisibila? Din ce cont va fi executat debitorul, din moment ce cel trecut pe instrumentul de plata nu exista??
Inca o intrebare: este competenta instanta de la sediul nostru sau cea de la sediul debitorului?
Da, este admisibila, si se introduce la instanta debitorului.
Executarea nu se face neaparat din conturi, se mai face executare silita si cu bunuri executate de un executor din terotoriul debitorului.
Cec refuzat
alex86home
Buna ziua, am un cec refuzat de la un client in valoare de 8100 RON, de curand am aflat ca acesta a cesionat societatea unui alt domn. Ce pot face in aceste ... (vezi toată discuția)