Buna ziua,
O societate comerciala a primit de la un client in schimbul marfii livrate un bilet la ordin. La data scadentei, banca a refuzat plata sumei respective, motivand ca societatea care a emis instrumentul de plata nu detine un cont la acea banca. In plus, exista diferente intre suma trecuta in cifre si cea in litere (e trecut un zero in plus). Am dori sa formulam plangere penala impotriva administratorului societatii care a emis BO si avem nevoie de putina indrumare. Care este baza legala? Cine trebuie sa formuleze plangerea? Unde trebuie introdusa? Care sunt mijloacele de proba admisibile? Si mai ales, cam care sunt sansele de succes in acest caz? Multumim anticipat pentru ajutor
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
In cazul cec-urilor inteleg ca se poate formula plangere penala. Cine ar trebui sa o introduca, societatea comerciala pagubita sau administratorul?
Cec refuzat
alex86home
Buna ziua, am un cec refuzat de la un client in valoare de 8100 RON, de curand am aflat ca acesta a cesionat societatea unui alt domn. Ce pot face in aceste ... (vezi toată discuția)