avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... asociere in participatiune
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

asociere in participatiune

Buna ziua,

Societatea A incheie un contract de asociere in participatiune cu societatea B. Societatea A cumpara marfa de la furnizor dar marfa este vanduta de catre societatea B prin emiterea bonului fiscal catre clienti si incasarea banilor deoarece casa de marcat apartine societatii B. Cum se inregistreaza in contabilitatea lui A (cel care tine evidenta contabila a asoc) veniturile asocierii in participatiune? B trebuie sa transmita lui A pe baza de decont veniturile si tvaul aferent? Se fac notele ctb 4581=707/4427 si 5311=4581?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Inregistrare contabila mada9luci mada9luci Buna ziua Am la firma doua gestiuni de pe care se vinde : DEPOZIT SI MAGAZIN. Am vandut unu client pe magazin un produs incasat in casa astfel : 5311= 707 ... (vezi toată discuția)
Inregistrare mandat postal vioviod vioviod .Vand marfa prin curier unui client. Emit factura iar clientul plateste prin banca. 2.Produsul este defect, clientul mi-l trimite inapoi , si stornez factura ... (vezi toată discuția)
Contabilitate marfuri in consignatie taie taie Buna, Va rog sa ma ajutati intr-o problema: cum se inregistreaza in contabiliate marfurile care se vand in regim de consignatie, atat la consignant cat si ... (vezi toată discuția)