avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa succesiune

Buna ziua in urma cu multi ani a murit bunicu ramanand sotia cu doi copii s-a deschis succesiunea unul din copii a renuntat la partea lui ramanand sotia si cu un copil cu cota care a fost atunci si s-a incheiat succesiunea . acum a murit si bunica copilul care a renuntat atunci a decedat si el innaintea bunicii acum din cota bunicii copii celui decedat au vreun drept din cota bunicii de acum.decizia tatalui lor de a renunta atunci la cota lui ii afecteaza acum in vreun fel
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2013
costelpandele, utilizator
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 19:58, 7 Ianuarie 2013
Talal copiilor de acum, fiul bunicilor, a renuntat la cota sa de mostenire dupa bunic (tatal sau) , cota sa impartindu-se intre bunica si celalalt copil al bunicilor. Acum, la moartea bunicii copiii celui decedat au dreptul la mostenirea ce s-sar fi cuvenit tatalui lor de pe urma bunicii.
da ceva de genu .cotele de inparteala nu aveti idee
Daca sunt doar doi copii ai bunicii, mostenirea se va imparti in mod egal (1/2 fiecare, iar pentru cel decedat, copiii sai vor primi jumatatea tatalui lor).
Partea bunicii se imparte 1/2 fiului care traieste si 1/2 la cei doi copii ai fiului decedat.
in conditiile in care s-a avut grija de bunica pe perioada de batranete si boala si sau suportat cheltuielile de inmormantare doar de catre nepoti si nora fiului decedat?

Alte discuții în legătură

Succesiune parinti decedati steef steef cum se face succesiunea in situatia in care ambii parinti sint decedati? au doi copii,unul in viata celalalt decedat (are 3 copii in viata) ce cota parte ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire danielbotezatu danielbotezatu Buna, Am o intrebare legata de dezbaterea mostenirii. Bunicii au avut doi baieti, fiecare cu cate 5 copiii. Au murit in ordinea asta: bunica, unchiul si ... (vezi toată discuția)
Succesiune deeagav99 deeagav99 buna ziua am cateva intrebari va rog sa-mi raspundeti daca se poate. Bunicul meu a decedat acum 4 ani (avea succesiunea facuta dupa bunica el ramanand unic ... (vezi toată discuția)