avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

buna ziua am cateva intrebari va rog sa-mi raspundeti daca se poate. Bunicul meu a decedat acum 4 ani (avea succesiunea facuta dupa bunica el ramanand unic mostenitor deoarece mama mea si unchiul au renunta la mostenire ei fiind copii bunicilor). Acum 1 luan a decedat si unchiul cum se va imparti acum mostenirea intre mama mea si sotia unchiului cu copii ei? Va trebui facuta mai intai succesunea dupa bunic? Daca matusa face succesiunea in termen de 6 lui e gratuit? Astept raspunsurile dvs va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriana Giurca , Avocat 16:04, 24 August 2014
bunicul a murit si el?

cine esti si ce calitate ai?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
milika a scris:

bunicul a murit si el?

cine esti si ce calitate ai?

Daca nu ar rezulta din topic, as intelege rostul intrebarilor.

Unchiul l-a mostenit pe tatal sau (daca a acceptat succesiunea) alaturi de sora sa (mama dumneavoastra), in cote egale.

Ceea ce a mostenit unchiul de la bunicul dumneavoastra intra in masa succesorala lasata de el la deces si va fi mostenit de sotia sa si de fiul sau.

In final: mama dumneavoastra are 1/2 din averea lasata de tatal ei. Desigur, partajul averii lasate de bunic va fi facut intre mama dumneavoastra si mostenitorii fratelui ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa frate mioararadu mioararadu Am titlul de propietate pe terenul si casa parintilor mei pe numele bunicului din partea tatalui .Mostenitorii fiind tatal meu decedat unchiul meu decedat si ... (vezi toată discuția)
Succesiune monalisa16 monalisa16 Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea situatie destul de complicata.Bunicii au murit prin anii 1975.Au avut 4 copii,ultima a murit bunica si s-a facut ... (vezi toată discuția)