Buna ziua,
Va supun atentiei urmatoarea situatie destul de complicata.Bunicii au murit prin anii 1975.Au avut 4 copii,ultima a murit bunica si s-a facut succesiunea si fiecare copil a primit 1/4 din a lasat bunica,fara a individualiza bunurile,lasandu-le in folosinta copiilor ramasi in localitate.Intre timp au murit si copiii,printre care si mama,fiind in viata numai sotia fiului cel mic,ramas in sat si noi,nepotii.In timpul vietii mama si matusile mele,unchiul stiau verbal cui va apartine fiecare bun,prin buna intelegere,stim si noi nepotii.Una dintre matusi a lasat verbal mostenire nepotilor unchiului meu un teren,ea neavand copii si nefiind casatorita.Cealalta matusa a lasat tot verbal mostenire unele bunuri fiicei sale care a decedat si ea,nepoatele,deci verisoarele mele au spus ca renunta la mostenire.Masa succesorala ar trebui impartita acum la sotia fratelui mic si fiii acestuia ,mie si fratilor mei,dupa mama.Cum am putea proceda in succesiunea individualizata a noastra ,a nepotilor.? Teoretic stim fiecare nepot ce avem,dar pana la noi e nevoie de succesiunea individualizata dupa parinti.In cate etape se poate realiza acest lucru la notar si care ar fi costurile?S-a facut cadastru in 1996,mai este necesar unul nou?In timpul vietii ,o matusa a vandut doua terenuri prin act de vanzare-cumparare olograf.Se pot scoate din succesiune terenurile vandute care sunt in folosinta altora de mai bine de 40 de ani? Am inteles ca tot urmasii fratelui mai mic platesc si acum impozit pentru aceste terenuri pentru ca nu au fost scoase din rol.
Va rog sa ma ajutati sa rezolv aceasta situatie,ce sfaturi imi dati?
Va multumesc!