Buna, as povesti ceva iesit din comun, mai ales pt mine. M-am angajat la [editat - o societate comerciala] in septembrie, deja in primele saptamani mi-am dat seama, ca multe lucruri nu sunt ok. De exemplu se vinde si se tine pe raftul magazinului multa marfa expirata, se fac comenzi nonconforme vanzarilor, si ca sefa de magazin umbla prin bani. Acum cateva zile am scris mail la directorul cel mare, cu aceste probleme, in schimb a venit un domn, numit de pe o zi pe alta sef de zona, si mi-a explicat ca asta este politica la firma, si daca nu sunt de acord sa vand marfa expirata sa plec acasa. Mi-a mai zis ca peste tot asa se face, vreau sa precizez ca eu am fost sefa de magazine ani de zile, dar nici cum nu lasam sa se tina marfa expirata pe raft. Si asa am plecat acasa. Va rog sa ma ajutati macar cu idei cam ce as pute face sa-mi obtin somajul. A vrut sa scriu demisia dar am refuzat, deci nu am scris nici o hartie.
Multumesc
Cum dvs. nu ati scris nici o hartie, probabil nici ei nu au scris nimic atunci cand v-au cerut sa plecati acasa, si cel mai probabil, in momentul de fata figurati cu absente nemotivate. Astfel, in scurt timp vor avea motive sa va inchida contractul pentru abateri disciplinare sau sa va forteze mana sa va dati demisia. Pentru a beneficia de somaj, postul ocupat de dvs. trebuie sa se desfiinteze si nu cred ca cei de la firma isi doresc acest lucru.
Da, dupa ce m-am linistit si m-am mai gandit, mi-am dat seama si eu de aceste lucruri. Normal ca postul deja este afisat pe usa magazinului. Asta este tara noastra. Oricum va multumesc de raspuns.
Daca se va dovedi ca angajatorul a decis unilateral sa nu va mai primeasca la munca, atunci aveti sanse de izbanda intr-o eventuala actiune in instanta.
Banuiesc ca prin instanta pot sa dovedesc aceasta? La urma urmelor, tot nu imi dau seama cum un patron sa lase ca un angajat sa se foloseasca de banii lui in halul acesta. Ma da afara pe mine dar pe aia tot acolo o vad, mi se pare prea de neinteles. Mai cunoaste cineva astfel de patroni?
De ce tocmai eu?
gmusat38
Buna ziua.
Doresc un raspuns categoric,sau vreo lege care nu imi da dreptul sa platesc eu expiratele dintr-un magazin,acolo unde lucrez eu.Patronul nostru ... (vezi toată discuția)
Inscenare furt
iliemailat
lucrez la o croitorie, in functia de gestionar, si am avut cateva altercatii cu patronul societatii in sensul ca m-a obligat sa merg duminica la lucru, am ... (vezi toată discuția)