avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inscenare furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inscenare furt

lucrez la o croitorie, in functia de gestionar, si am avut cateva altercatii cu patronul societatii in sensul ca m-a obligat sa merg duminica la lucru, am mers, am lucrat 4,5 ore dupa care n-am mai putut si am mers acasa. in urma acestei fapte patronul mi-a cerut demisia, eu nu am dat-o, ne-am certat, si dupa aproximativ 1 luna de zile (respectiv azi) a reusit sa-mi insceneze un furt, in sensul ca, cand am plecat la un magazin cu soferul unitatii, rucsacul mi-a ramas in sectie si, cineva mi-a introdus in acel rucsac doua bluze in valoare totala de 300 euro. M-am intors de la acel magazin dupa aproximativ 30 min, am urcat in sectie si m-am dus la departamentul unde se calca hainele stand la povesti cu colegele. dupa vre-o 15 min ma trezesc cu politia in fata mea intreban-du-ma daca am probleme cu colegi de munca eu raspunzandui, normal ca nu. chiar nu aveam si nu am probleme cu colegii de munca. ma inteleg chiar foarte bine cu ei. Mai putin cu sefii, care ma tot preseaza sa-mi dau demisia desi, am dreptul la somaj. in fine. A doua intrebare a politiei a fost aceea ca "Ce aveti in rucsacul dumneavoastra" la care eu i-am raspuns ca mancarea pentru ameaza. Ne-am dus spre locul unde m-iera rucsacul si am constatat cu stupoare ca am in el doua bluze, proprietatea firmei. Bine inteles ca am declarat ca, nu le-am pus eu acolo ci altcineva (nu stiu cine), atata timp cat am fost plecat cu soferul unitatii din sectie. am o mare rugaminte. Ce as putea eu sa fac in acest caz. ma poate da afara indisciplinar sau fara sa ma bage in somaj sau poate sa-mi faca vreun rau patronul institutiei respective. Am dat declaratia la politie etc. Mai mentionez ca, inainte de aceasta intamplare, am depus o sesizare la protectia mediului cum ca, firma arunca deseurile toxice la canalizarea orasului, desi ar trebui sa fie preluate si gestionate de o firma specializata in domeniu, si cred de aceea ca mi-au inscenat furtul, tocmai ca sa se razbune pe mine. si sa nu ma dea in somaj ci afara de la serviciu pentru motivul asta. politia trebuie sa dovedeasca fapta ca sa ma poata da afara patronul?Inca nu s-a dovedit numic. maine urmeaza sa ma duc la lucru. Ce sa fac sa semnez vre-un act sa sa ma consult mai intai cu dvs. Va multumesc anticipat pentru ajutor si chiar va rog sa ma ajutati cu sfaturi si sugesti pentru ca nu stiu cum sa procedez.
Cel mai recent răspuns: iliemailat , utilizator 18:42, 18 Octombrie 2011
sanctiunea disciplinara se poate aplica si fara a fi nevoie de o solutie din partea parchetului.
in privinta dosarului penal ar fi bine sa angajati un avocat, mai ales ca discutam de o incadrare la furt calificat, aproape sigur.
am uitat sa mentionez ca patronul a renuntat la acuzatii. nu mai are nici o pretentie de la mine
cu sanctiunea disciplinara ma poate da afara fara sa iau somaj?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt geo1510 geo1510 Buna ziua. Am nevoie de cateva raspunsuri si sfaturi in legatura cu ce mi s-a intamplat. Ieri am fost prins furand dintr-un magazin, a fost chemata paza si ... (vezi toată discuția)
Furt maryalice09 maryalice09 Buna ziua. Sunt cu cineva de un an si mi-am petrecut saptamana la el (mentionez ca nu suntem impreuna). Aseara a venit in vizita un prieten de-al lui si au ... (vezi toată discuția)
Acuzata de furt pe nedrept favu favu buna ziua ,am lucrat la un magazin de legume fructe,la inceput totul a mers bine,pe parcurs au inceput certurile cu patronul magazinului pe motivul ca in ... (vezi toată discuția)