avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Procuror/Judecator?
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Procuror/Judecator?

Buna ziua.

Am absolvit dreptul si as dori sa stiu ce posibilitati am pentru a continua in domeniu respectiv.La ce anume ma refer?Pentru a ajunge judecator, notar, procuror, ce traseu trebuie sa parcurg?
Stiu de examenele de la INM, insa mai sunt si alte mijloace?
Vreau mai multe sfaturi/detalii, va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: sofia2011 , utilizator 17:54, 8 Ianuarie 2013
Judecator/procuror poti sa devii doar prin examenul de admitere INM. Notar tot prin examen dar mai trebuie sa ti gasesti si un notar definitiv care sa ti fie maestru pe perioada stagiului; partea asta s ar putea sa fie "the tricky part" daca intelegi ce vreau sa spun.
OvidiuDanut a scris:

Jpartea asta s ar putea sa fie "the tricky part" daca intelegi ce vreau sa spun.

Adica e o ecuatie in care necunoscuta e foarte greu de aflat. Pt. unii e chiar imposibil de aflat, chiar daca sunt foarte buni la matematica.:))
Meseria de magistrat e singura dintre cele, sa zicem "elitiste", unde poate accede orice "muritor" de rand. Celelalte au organizare tip casta - notari, executori etc . Numai taxa de inscriere la executori e 3000 lei deci....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absolvire drept PGGeorgiana PGGeorgiana Buna ziua.Am absolvit facultatea de drept si as dori sa stiu cate posibilitati am pentru a continua in domeniu respectiv.La ce anume ma refer?Pentru a ajunge ... (vezi toată discuția)
Ce ar trebui sa stie un absolvent de liceu care doreste sa devina jurist Ovidiu Ionescu Ovidiu Ionescu Buna ziua, Sunt dirigintele unor elevi care sunt interesati sa urmeze facultatea de drept. Totusi ei nu sunt bine informati despre ce ar urma dupa ... (vezi toată discuția)
Informare - "specializare" procuror allecssis allecssis sunt eleva in cls a12a si as vrea sa urmez fac de drep..si ca specializare-procuror...as vrea sa stiu mai multe despre asta...sa stiu la ce sa ma astept . ... (vezi toată discuția)