avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat

Am fost prins de curand de catre agentii de paza a unui magazin de haine, inainte sa ies din magazin, cu haine sustrase fara sa le platesc,(erau intr-o geanta), am fost dus, in incaperea din spatele magazinului, am returnat hainele, perchezitionat. Hainele le sustrageam cu ajutorul unui magnet care desfacea tag-urile de siguranta. In continuare, in timp ce eram impreuna cu managerul magazinlui si a serviciilor de securitate ale acestuia, s-au completat niste formulare care contineau datele mele personale, prejudiciul adus magazinului care deasemenea a fost restituit si a fost chemata politia. Au fost completate formulare si cereri de declaratie cu martori cu semnaturi ale organelor de politie, a menegerului, a martorului si inclusiv a mea, inculpatul.
Apoi am fost dus la o sectie de politie unde mi-a fost dat sa scriu o declaratie a ceea ce facusem, mi-au fost luate amprentele si am fost pozat. Mi s-a spus ca este de dosar penal, cazier si ca voi primi in urmatoarele luni o amenda de la procuratura pentru furt calificat. Prejudiciul adus firmei a fost de 860 RON, care a fost restituit, sau mai bine zis hainele au fost restituite. Este prima abatere. Insa nu stiu ce se intampla in continuare: arest, sau doar amenda - asa mi s-a spus, ce inseamna mai bine zis in privinta viitorului(facultate, angajari etc.)
Acest lucru ce alte consecinte mai are? Nu este cazul unui minor. Regret cele facute, dar nu pot da timpul inapoi. Ce se intampla in acest caz si care sunt TOATE consecintele!

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters276281 , utilizator 09:09, 8 Ianuarie 2013
Practica judiciara in aceste cazuri a reliefat faptul ca, dupa cercetarea dosarului se va propune catre parchetul competent amplicarea unei amenzi catre dvs. Aceasta sanctiune poate dura intrucat, dupa terminarea cercetarilor la politie, dosarul va fi inaintat parchetului.
Procurorul desemnat, dupa studierea materialului probator, va decide dupa caz, aplicarea unei amenzi administrative sau trimiterea dosarului catre instanta de judecata. Avand in vedere circumstantele comiterii faptei, faptul ca prejudiciul a fost recuperat, recunoasterea fapte de catre dvs., nu aveti antecedente penala, mai mult ca sigur se va aplica acea amenda.
Oricum, o sa vi se comunice amenda acasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt fara constatare politie ContSters378642 ContSters378642 am facut o mare tampenie saptamana trecuta intr-un supermarket din germania, in cabina de proba mi-a venit stralucita idee sa pun in geanta cateva din ... (vezi toată discuția)
Furt maryss maryss buna seara !ma scuzati ca va cer consultanta la aceasta ora tarzie ,insa ce mi s-a intamplat astazi,este ceva ce nu imi imaginam ca o sa fac vreodata ! am fost ... (vezi toată discuția)
Acuzatie furt calificat negrutzu negrutzu Salut...ma gasesc intr-o postura jenanta si foarte incordata pentru mine... Am incercat sa sustrag 2 dvd-uri in valoare de 441 ron de la cora...am fost prins ... (vezi toată discuția)