avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Terenuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Terenuri

Buna ziua.
As dori un raspuns daca se poate la cateva intrebari.
In 1997 am cumparat de la persoana A, in baza unei chitante de mana, un teren intravilan cu o suprafata de 2500mp. Mentionez ca pe chitanta de mana e specificata suma cu care am cumparat terenul, acordul partilor cu serie si numar al CI si semnatura, si doi martori.
Pamantul nu figureaza pe tilul meu de proprietare , dar e sters din registrul primariei si trecut pe rolul meu.
Intrebarea mea este : daca eu as dori sa vand aseasta suprafata de pamant, in ce conditii as putea ?
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 13:42, 8 Ianuarie 2013
Trebuie sa deveniti proprietar cu acte in regula al acestui teren. Cu chitanta pe care o aveti si martori trebuie sa mergeti in instanta pentru a obtine o sentinta ce va tine loc de act de vanzare cumparare intre dvs si persoana de la care ati cumparat terenul.
Dupa ce veti obtine aceasta sentinta va trebui sa intabulati acest teren si abia apoi il puteti vinde

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare suprafata mai mica decat cea masurata Alex-Dragan Alex-Dragan Buna ziua , Am rugamintea sa-mi raspundeti daca se poate intabula un teren de 500 mp (atat figureaza in titlul de proprietate ) desi in urma ... (vezi toată discuția)
-parintii mei au cumparat in anul 1957 un teren intrqavilan,prin ... PETRA DUMITRESCU PETRA DUMITRESCU -Parintii mei au cumparat in anul 1957 un teren intrqavilan,prin notariat,au construit ocasa pe acel teren,in anul 1976 tatal meu vinde unui cetatean din ... (vezi toată discuția)
Departajare teren DraguMircea DraguMircea Buna ziua. Numele meu este Dragu Mircea, inginer de profesie. Apelez la serviciile dumneavoastra intrucat am nevoie de cateva sfaturi. Tatal meu are doi ... (vezi toată discuția)