Nu stiu cum trebuie sa modific o factura, emisa de ceva timp.
Am de suportat anumite penalizari, o suma clara, dar nu stiu cum sa scriu pe acea factura, aceasta penalizare. Pur si simplu sub serviciile prestate, sa adaug "penalizari"-suma si sa o scad din totalul initial?
Nu se intelege ceea ce vrei sa expuneti.
Cand a fost emisa factura? Dvs. sunteti emitentul sau beneficiarul? Pentru ca spuneti ca vreti sa o modificati, apoi ca sunteti beneficiarul penalitatilor.
Ce vreti sa scrieti pe factura? Puteti reformula, va rog?
Eu sunt prestatorul de servicii. Am emis, tot eu, o factura pentru activitatea desfasurata ("serviciul prestat").
Am fost atentionata , ulterior, ca, din cauza unor greseli ale mele, voi fi penalizata si, de acceea, suma pe care mi-o vor trimite va fi mai mica decat ce am notat pe factura. Intre noi nu a fost nici un contract scris. Ma intrebam cum sa reflecta aceasta situatie pe factura. O modifc pe prima, o anulez? (Nu stiu)
Relitatea , in final va fi: voi primi o suma mai mica decat ceea ce am scris initial pe factura.
Sper ca am fost ceva mai clara. Daca da, poate ma ajutati si pe mine. Daca nu, nu. Oricum, la Biroul de Asistenta de la Administratia Fin. nu prea a stiut ce sa -mi spuna.
Ce reprezinta greselile respective, daca nu va suparati? Pentru ca nu se poate sa nu va achite suma din factura. In cel mai nefericit caz, Dvs. stornati acea factura si refacturati corect. Ce greseala ati facut in acte pentru ca beneficiarul de servicii sa refuze sa achite integral suma inscrisa de Dvs. in factura?
Va multumesc pentru raspunsurile date si, in primul rand, imi cer scuze pentru raspunsul tarziu. Nu as mai insista pe acest subiect. Ma gandeam la un singur aspect: cand stornezi sau modifici o factura, exista un termen-limita in care ai voie sa faci acest lucru?
[Precizare: am o II (Intreprindere individuala), contabilitatea-in partida simpla.]
Tva 24% sau 19%
lylyna
In cadrul unui contract de novatie, adica, lucrarea de constructii-montaj este trecuta de la un beneficiar la un alt beneficiar, facturarea initiala facandu-se ... (vezi toată discuția)