avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dispozitie de plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dispozitie de plata

Buna ziua,
As dori sa stiu daca este legal ca o asociatie de proprietari sa plateasca serviciile unei persoane din exterior cu dispozitie de plata, fara a mai primi, ulterior, factura si chitanta pentru suma eliberata din casierie (in baza DP).
Va multumesc
Daca este persoana fizica cea care presteaza serviciile, da. Asociatia nu poate achita decat pe baza unei dispozitii de plata si a unui contract incheiat intre parti. Daca este PFA, II, SRL, atunci trebuie sa emita factura si chitanta sau BF, depinde de situatie si de serviciile executate.
Este persoana fizica si presteaza servicii, lunar (are certificat digital si intocmeste declaratiile fiscale).
Prin urmare, incheiem un contract si va fi remunerat in baza dispozitiei de plata.
Intrebarea este: ce fel de contract se poate incheia in situatia data?
Va multumesc frumos.
Se face stat de plata.
Dispozitia de plata este un document tipizat (ca si chitanta) care releva scoaterea banilor din casa, dar la baza trebuie sa fie o factura (+chitanta) sau un stat de plata, ca in cazul de fata.
Faceti un contract civil in care mentionati suma cu care achitati acest serviciu.
Multumesc mult
ligadiangeli a scris:
Este persoana fizica si presteaza servicii, lunar (are certificat digital si intocmeste declaratiile fiscale).

Ei abia acum ati adus clarificari subiectului. Colega mea @elga50 v-a indrumat foarte bine. Se intocmeste stat de plata, nu dispozitie de plata.

Alte discuții în legătură

Contabilitate asociatie de propietari timpuriu timpuriu procesul verbal semnat de presedinte prin care scot bani din fondul de penalizari se poate considerea , act justicativ in contabilitate ? (vezi toată discuția)
Conventie civila pentru administrator bloc rozina rozina Buna ziua, Imi puteti spune va rog daca un administrator de bloc se poate angaja cu conventie civila, avand in vedere ca nu presteaza o activitate in ... (vezi toată discuția)
Mod de lucru presedinte Zenoval Zenoval As dori un raspuns ferm la un anumit mod de a-si indeplini atributiile, ale unui presedinte de asociatie de proprietari.Atribuie contracte unor firme de ... (vezi toată discuția)