avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... conventie civila pentru administrator bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

conventie civila pentru administrator bloc

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog daca un administrator de bloc se poate angaja cu conventie civila, avand in vedere ca nu presteaza o activitate in fiecare zi si este angajat in alta parte cu contract de munca full time. Imi puteti spune si temeiul legal va rog.

multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:14, 5 Noiembrie 2010
Art 22 din HG nr 1588/2007Asociatia de proprietari angajeaza persoane fizice atestate sau incheie contracte cu persoane juridice specializate si autorizate pentru realizarea,respectiv furnizarea serviciilor necesare administrarii,intretinerii,
investitiilor si reparatiilor asupra proprietati comune .
Art 35 din L nr 230/2007 Pentru activitatea de administrare care include activitati de administrare tehnica,de contabilitate si casierie,asociatia de proprietari poate angaja fie persoane fizice atestate pentru functia de administrator de imobile ,fie poate incheia contract de administrare cu persoane juridice specializate si autorizate
Persoanele fizice pot fi angajate prin incheierea unui contract individual de munca,conform celor stabilite prin negociere directa
Aici in lege scrie ca pentru activitatea de administrarea care include toate cele 3 activitati, dar in cazul in care contabilitatea este tinuta de o firma de contabilitate, administratorul care va face doar administrare tehnica si casierie, tot pe contract individual de munca se va angaja? Imi cer scuze ca nu am precizat de prima data acest lucru.
Da, administratorul, persoana fizica se angajeaza prin contract individual de munca (CIM).
Dar acelasi administrator, pe baza atestatului pe care-l are poate sa incheie cu asociatia pe care o administreaza un "contract de administrare" sau "contract de prestari servicii" daca este sau devine persoana juridica (de exemplu SRL cu obiect de activitate administrare imobile).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratie Bombonica1234 Bombonica1234 Dupa ce criterii se alege un administrator de bloc... si daca se poate alege din extern.??? (vezi toată discuția)
Cu sau fara administrator la asociatia de proprietari lupmarcel lupmarcel Buna ziua! Sunt presedinte la o asociatie de proprietari si va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: asociatia de proprietari este ... (vezi toată discuția)
Conventia civila mroby mroby Buna ziua, As avea o rugaminte. Sunt administrator la o Asociatie de Proprietari in baza unei conventii civile incheiate anul trecut in luna septembrie, ... (vezi toată discuția)