avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Idemnizatie insotitor persoane varstnice
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Idemnizatie insotitor persoane varstnice

Buna ziua, am un bunic in varsta de 90 ani cu diverse afectiuni,printre care si aceea de a nu se putea deplasa.
Faptul ca locuieste la mine,si am dificultatii in ai asigura intretinerea intrucat trebuie sa merg la servici,m-am gandit sa ai gasesc o persoana care sa ai faca menanjul,si sa primeasca o indemnizatie de insotitor,dar din cate mi sa spus de la Primarie,ar avea dreptul la un insotitor doar in cazul in care bunicul ar avea o pensie de invaliditate de gradul 1.
Va intreb si pe dvs. daca poate avea un insotitor care ptr. ingrijirea bunicului poate sa primeasca si o indemnizatie,in conditiile in care eu am un salariu minim pe economie,iar bunicul are o pensie de stat de 134 lei fiind si veteran de razboi cu idemn. 250 lei.
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2013
Robert_79, utilizator

Alte discuții în legătură

Drepturile veteranilor de razboi si a urmasilor acestora tandarica tandarica Buna seara! Am nevoie de o informatie. Bunicul a fost veteran de razboi, a decedat in anul 1997. Nu a solicitat la primarie sa i se dea cei 500mp conform ... (vezi toată discuția)
Vaduva veteran de razboi ContSters201986 ContSters201986 Bunica mea este sotie de veteran de razboi.Exista o lege din 2004 conform caruia veteranii de razboi trebuie sa primeasca 30000 de lei lunar.Bunica mea a afat ... (vezi toată discuția)
Are drept sau nu si la pensia de cap pe care i-au anulat-o? yna87 yna87 Bunica mea avea pensie de CAP, iar sotzul avea pensie de stat si de veteran. La decesul sotului in 2001 a ramas ku pensia de urmas si indemnizatia de vaduva ... (vezi toată discuția)