avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Are drept sau nu si la pensia de CAP pe care i-au ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Are drept sau nu si la pensia de CAP pe care i-au anulat-o?

Bunica mea avea pensie de CAP, iar sotzul avea pensie de stat si de veteran. La decesul sotului in 2001 a ramas ku pensia de urmas si indemnizatia de vaduva veteran razboi de pe urma sotului, iar pensia de CAP i-au anulat-o. Din 2008 primeste si ajutorul pt vaduva. Asadar, are pensie de urmas 225 lei, indemnizatie vaduva veteran razboi 157 lei si pensie de vaduva 113 lei. In conformitate cu legile actuale, are drept sau nu si la pensia de CAP pe care i-au anulat-o? Va multumesc anticipat si va rog mult sa-mi raspundeti.
Cel mai recent răspuns: yna87 , utilizator 14:50, 18 Februarie 2009
Atunci cand a decedat bunicul dvs., bunica a optat pentru cea mai avantajoasa dintre pensii, respectiv a optat intre pensia CAP si pensia de urmas (art. 74 din Legea 19/2000).

Deci nu a "anulat" nimeni nimic, pur si simplu Legea nr. 19/2000 nu permite cumularea a doua categorii de pensii.

Indemnizatia pe care o primeste ca vaduva de veteran de razboi si ajutorul primit conform Legii 587/2004 nu au nicio legatura cu cele doua pensii.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Va multumesc frumos! Inca o intrebare as mai avea... Tatal meu a suferit o interventie chirurgicala-hernie de disc, in urma cu cativa ani. Acum este pensionat pe caz de boala, gradul II, revizuibil la un an. In acelasi timp este si consilier comunal. Este legal sa primeasca pe langa pensie si indemnizatia de consilier?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie, ajutor de deces katy-elena katy-elena Batrana decedata, a beneficiat de ajutor de veteran de razboi si detinut politic se primeste vreun ajutor din partea Oficiului de pensii sau a altui for? (vezi toată discuția)
Drepturi urmas veteran razboi Pal Petra Pal Petra Bunicul decedat primea un cupon de pensie: pensie legala 900 ron +pe acelasi cupon o pensie speciala de 700 ron. Sotia bunicului decedat are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de deces ContSters167230 ContSters167230 buna ziua! tatal meu a decedat in iulie 2010 si nu era pensionar.el locuia cu bunica mea, pensionara de c.a.p.si cu pensie de veteran de razboi. ea a primit de ... (vezi toată discuția)