avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire/legea 58/1974
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire/legea 58/1974

Buna ziua,am mostenit de la tatal meu un imobil compus din teren in suprafata de 225 mp,care la randul sau la dobandit prin mostenire de la defuncta sa matusa,si defunctul sau tata.Initial terenul a avut 300 mp,insa cota indiviza de teren de 75mp a trecut in propietatea statului conform legii 58/74,in urma unui contract de vanzare-cumparare ,inchieiat in 1984 intre defuncta sa matusa si mama acesteia (bunica tatalui meu,din patrimoniul careia sa preluat terenul)Mentionez ca in urma succesiunii dupa defunctul meu tata,am depus la primaria sectorului 1 la data de 08 11 2011 cerere in baza legii 18/91 pt eliberare titlu de propietate pe teren si restituirea celor 75 mp(pe cei 225 mp conf actelor ce le detin ,se specifica faptul ca tatal meu mostenise imobilul cu drept de folosinta a terenului),iar primaria refuza sa-mi elibereze titlul de propietate pe motiv ca atat actul de vanzare-cumparare/1984,cat si certificatele de mostenitor al tatalui meu ,si cert de mostenitor al meu sunt eronate,solicitandu-mi sa merg la notariat sa fac rectificari in acte ,deoarece tatal meu avea dreptul la o suprafata mai mica.,si ulterior sa revin cu o noua cerere. Mentionez faptul ca imobilul a fost propietatea bunicilor tatalui meu,respectiv strabunicii mei,iar eu sunt singura mostenitoare ,neavand frati. Va rog sa-mi spuneti si mie ,ce pot face in acest caz? carui institutie sa ma adresez? Sa fac o cerere la instanta de judecata pe legea 18/91? Va multumesc.
Actiunea in instanta este calea sigura .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legea 18/91 Veronica Popescu Veronica Popescu Strabunicul meu a cumparat o casa pe un teren cu o suprafata de 1300 mp in anul 1950 intr-un sat.Casa a vandut-o in 1986 iar in actul de vanzare cumparare se ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate gigelas gigelas Buna ziua, Daca doresc sa solicit anularea unui Titlu de Proprietate,carei instante trebuie sa ma adresez ? Care ar fi legislatia aplicabila ? Ce taxe ... (vezi toată discuția)
Legea 18/1991 rocs rocs Buna ziua, As dori o lamurire in urmatoarea problema. Parintii mei ar dori sa faca vanzare vanzare cumparare cu unul din fratii mei doar ca au acte pe ... (vezi toată discuția)