avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine suporta cheltuielile cu uscatoria cand nu e ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine suporta cheltuielile cu uscatoria cand nu e intabulata pe noul proprietar ?

Daca "uscatoria" nu este vanduta de catre toti proprietarii, iar actualul care a cumparat doar mai mult de jumatate cote parti din acest spatiu "comun", acum la "impozitul pe locuinta", contribui si eu si altii la cheltuieli ? Deoarece nu e intabulata pe noul proprietar care a cumparat ceva mai mult de 50+1 din cote insa cu niste contracte fictive, neautentificate ? Sa cred ca daca nu am vandut cotele mele, platesc in continuare impozit, NU ? Am si cea mai mare suprafata de mp., in total, fiind cu 3 camere, iar restul cu 2 !? Ce pot face in situatia in care nu mi-am vandut cota parte iar restul si le-a vandut acum 4 ani ? EU IN CONTINUARE SUPORT NISTE CHELTUIELI, insa "uscatoria" nu o pot folosi ca are numai "noul proprietar" chelile....
La C.F apare daca este intabulata doar cu restul cotelor ?

MULTUMIRI ANITICIPATE
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 21:19, 10 Februarie 2009
multumesc pentru sfaturi, insa la Cadastru ce reclamatie pot face sau la PRIMARIE ?

NUMAI BINE VA DORESC !
In cadrul Primariei exista un serviciu care se ocupa de problemele asociatiilor de proprietari. Tot la Primarie si la Prefectura exista servicii de consiliere gratuita pentru cetateni. Sau pur si simplu faceti un memoriu unde descrieti in amanunt situatia si depuneti-o cu numar de inregistrare la primarie, prefectura, consiliu judetean sau municipal. Cereti sprijinul poate vor trimite pe cineva in ancheta sau va indruma ce sa mai faceti.
adriantot a scris:

Felix34 are dreptate si eu cred ca acel spaqtiu nici nu s-a vandut. Chiar si dupa vechile reglementari trebiua acordul tuturor proprietarilor iar dupa noile reglementari nu se mai poate vinde nici cu acordul tuturor. Incercati o rezoplvare cu reclamatie la primarie, poate la Oficiul de cadastru .
Succes!

Imi spuneti si mie dle adrian care sunt... vechile reglementari dupa care se puteau vinde partile comune?
In rest se poate adresa instantei de judecata cerand eliberarea uscatorului. -vezi.. O.U.G. nr. 210/2008 publicata in MOF nr. 835 din 11.12.2008. Dreptul de proprietate comuna, fortata si perpetua asupra partilor comune ale unui imobil se valorifica numai impreuna cu dreptul de proprietate exclusiva care poarta asupra acestuia sau a unei parti determinate din acesta.

Acum 3 ani, in baza unui TABEL continand CNP tuturori proprietarilor de apartamente, semnatura fiecaruia, se mergea la un avocat, care incepea o actiune in instanta, in baza acelei actiuni, erau citati locatarii care defapt nu veneau la proces, iar astfel se INTABULA in CF uscatoria ! ERA F SIMPLU, iar daca o persoana se opunea sau cel mult 2..chiar nu era o problema ! si eu "sustin" ca nu se poate "vinde" fara acordul tuturor proprietarilor ! Insa unii "judeatori" nu stiu asta ! Iar uscatoriile "nevandute", sunt "prea putine - deja". MULTE AU FOST INTABULATE CA SI GARSONIERE avand chiar spatiu mic de 15 sau 16 mp ! PROPRIETARII s-au bucurat de suma de 12 milioane, insa banii au trecut iar problemele intr-un bloc vechi abia incep, acoperis subred, beciuri cu apa, usi stricate...si USCATORIA VANDUTA, insa FARA ACTE, acum e a nimanui....cand se putea sa intre un ban ori sa fiu un "bun comun"..


Numai bine tuturor !
fara acte este echivalent cu a nu fi proprietar pe ea. daca vrea s-o vinda, vinde blana ursului din padure
;)
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2009
ContSters61266, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se verifica daca e intabulata o propritate comuna pe cote parti ? spiridus spiridus Buna seara, Daca o proprietate comuna s-a vandut si este intabulata in CF, aici vor fi doar cotele cumparata intabulate sau toata proprietatea ? De exemplu ... (vezi toată discuția)
Pot folosi uscatoria daca m-am opus vanzarii ? spiridus spiridus Buna seara, Intr-o scara cu 19 apartamente, doi proprietari, a 2 aptm., s-au opus la vanzarea de acum 3 ani, restul fiind de acord si chiar primind suma de ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde o uscatorie de bloc la parter chiar daca nu sunt de acord tori ? spiridus spiridus Buna ziua tuturor oamenilor de suflet care raspund celor in nevoi.... Am si eu o mare nedumerire si va rog din suflet sa-mi ascultati povestea si sa-mi ... (vezi toată discuția)