avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cui ma adresez cu recursul ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cui ma adresez cu recursul ?

Buna seara, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma ajute in urmatoarea problema: Recent, Judecatoria Reghin s-a pronuntat intr-o cauza civila pe fond funciar in sensul respingerii cererii reclamantei(aceasta fiind o buna prietena de-a mea), cu drept de recurs in 15 zile. As vrea sa o ajut sa faca recurs dar, mi-e putin jena dar...asta e, nu am mai facut pana acuma niciun recurs. Dupa cum prevede art. 2 pct. 3 din CPC, instanta competenta sa judece recursul ar fi Tribunalul Mures. Art. 302 din CPC prevede ca recursul se depune la instanta a carei hotarare se ataca, sub sanctiunea nulitatii. Ei, acuma vine nelamurirea mea: eu cui ma adresez cu recursul, sau, altfel spus, cum scriu: "Catre Tribunalul Mures" sau "Catre Judecatoria Reghin" ?. Sau fac recursul catre Tribunalul Mures si fac catre Judecatoria Reghin o simpla adresa prin care trimit recursul ?. Am gasit pe net ceva modele de recurs care insa nu m-au lamurit ca la toate scrie numai "Domnului presedinte..." Poate ar fi prea mult sa cer si un model orientativ de recurs mai bun, dar m-as multumi sa ma lamuriti in problema prezentata. Multumesc mult daca ma poate ajuta cineva =D>:)
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 01:31, 9 Ianuarie 2013
Va veti adresa instantei care a pronuntat hotararea pe care Dumneavoastra urmeaza sa o atacati.(Judecatoria Reghin) Sub nicio forma nu incepeti declaratia de recurs utilizand formula..CATRE, .... ci veti utiliza DOMNULE PRESEDINTE..... Nu efectuati alte cereri/adrese de trimitere a dosarului la o anume instanta sau cine stie ce alte ciudatenii...
Multumesc f. mult domnule avocat Barnea, toate cele bune va doresc :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recursul manuelle manuelle Buna ziua. Cererea de recurs impotriva unei hotarari pronuntate de tribunal se depune tot la tribunal conform art. 302 cod proc. civ. Ce vreau sa va intreb: ... (vezi toată discuția)
Recurs maria1956 maria1956 mi s-a respins actiunea la tribunal cu drept de recurs in 15zile cui ma adresez tot tribunalului unde am avut proces sau curtii de apel?va multumesc (vezi toată discuția)
Se comunica la domiciliu decizia in recurs sau trebuie solicitata ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma ajute: in aprilie anul trecut, cineva a inceput un proces civil la judecatorie, s-a pronuntat in ... (vezi toată discuția)