Plata contributiilor derivate din contractul individual de munca:CAS,somaj,etc se face la o data anume din luna? M-ar interesa cum pot verifica daca angajatorul mi-a inregistrat CIM si daca imi plateste toate aceste dari! Mentionez ca am verificat pe site-ul CNAS-ul si nu figurez ca persoana asigurata desi am un CIM! Multumesc anticipat
pana pe data de 25 ale luni Angajatorul este obligat sa vireze taxele catre stat, prin intocmirea a doua Ordine de Plata - Unul catre Buget si altul catre Asigurarile Sociale, ambele catre Trezorerie, precum si depunerea Declaratie 112.
De verificat daca iti sunt platite cele necesare iti recomand sa faci o cerere catre Agentia Finantele Publice si una catre Inspectoratul Teritorial de Munca.
si astfel o sa vezi daca iti sunt achitate cotele sociale si daca CIM este inregistrat
iti recomand sa ceri de la Angajator o copie de pe contractul CIM, o copie a Contractului Colectiv de Munca daca exista, o copie a Fisei Postului in care esti incadrat, precum si o copie a Regulamentului de Ordine Interioara
1. Pentru a verifica daca aveti inregistrat, depus sau transmis c.i.m. puteti sesiza ITM-ul cu privire la acest aspect.
2. Referitor la plata contributiilor , chiar daca ANAF are aceasta posibilitate , in ultima perioada de timp acestia refuza a da astfel de informatii avand in vedere prevederile legale in materie.
3. Solutia viabila este actionarea in instanta a angjatorului.