Buna ziua!
Ma aflu in situatia urmatoare: sunt parte vatamata intrun proces penal in care procurorul prin ordonanta a dat scoaterea de sub urmarire penala a invinuitului si aplicarea sanctiunii cu caracter administrativ a amenzii, in temeiul art. 249 alin. 1 raportat la art. 11 alin. 1 lit. b si art. 10 lit. b ind. 1 C.p.p.
Mentionez ca inceperea urmariri penale sa facut sub aspectul savarsirii infractiunii de "nerespectarea unei hotarari judecatoresti" (este vorba de o Hotarare a Tribunalului privind plata salariilor restante); in timpul cercetarii penale m-am constituit parte civila cu suma X (salariile restante); in ORdonanta procurorului nu apare nici o mentiune ca m-as fi constituit parte civila.
Intrebarea mea: ce pot face sa-mi recuperez suma X (salariile restante)-nu ma incalzeste cu nimic ca i sa aplicat amenda administrativa, eu vreau doar banii pe munca prestata
Va multumesc!
Să atacaţi ordonanţa la prim procurorul parchetului, dacă vă mai aflaţi în termen, respectiv în termenul de 20 de zile de la comunicarea ordonanţei prin care s-a dispus sup.
Aţi încercat să puneţi în executare hotărârea instanţei prin care aţi câştigat plata drepturilor salariale restante?
La instanta este posibil sa se respinga plangerea.
Si il va mai obliga si la cheltuieli catre stat.
Adica tot el va fi obligat sa plateasca 200 lei...in cazul in care se va respinge plangerea...
Nu ar fi corect cumva dar acesta ar putea sa fie deznodamantul...
Ideea este sa va opriti la plangerea la prim-procuror...
La executor judecatoresc am apelat cam dupa 5 luni de la terminarea procesului la Tribunal, actiune care a avut drept rezultat blocarea conturilor firmei (care oricum erau blocate de fisc); dupa alte 5 luni am facut plangerea penala pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti, plangere care a avut drept rezultat Ordonanta s.u.p. a administratorului firmei la aceea data (trebuie sa mentionez un lucru important: firma a intrat in insolventa urmad ca la final sa fie declarat falimentul)
Pe cale civila pot recupera prejudiciul? Este prea tarziu pentru a face acest lucru?