avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ordonanta procurorului de scoatere de sub urmarire ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ordonanta procurorului de scoatere de sub urmarire penala si aplicare sanctiunii cu caracter administrativ a amenzii

Buna ziua!
Ma aflu in situatia urmatoare: sunt parte vatamata intrun proces penal in care procurorul prin ordonanta a dat scoaterea de sub urmarire penala a invinuitului si aplicarea sanctiunii cu caracter administrativ a amenzii, in temeiul art. 249 alin. 1 raportat la art. 11 alin. 1 lit. b si art. 10 lit. b ind. 1 C.p.p.
Mentionez ca inceperea urmariri penale sa facut sub aspectul savarsirii infractiunii de "nerespectarea unei hotarari judecatoresti" (este vorba de o Hotarare a Tribunalului privind plata salariilor restante); in timpul cercetarii penale m-am constituit parte civila cu suma X (salariile restante); in ORdonanta procurorului nu apare nici o mentiune ca m-as fi constituit parte civila.
Intrebarea mea: ce pot face sa-mi recuperez suma X (salariile restante)-nu ma incalzeste cu nimic ca i sa aplicat amenda administrativa, eu vreau doar banii pe munca prestata
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Burlacu , utilizator 21:28, 9 Ianuarie 2013
Cel mai simplu este sa mergeti la un executor judecatoresc pentru a se executa hotararea.

In penal sunt slabe sansele sa schimbati ceva.
Să atacaţi ordonanţa la prim procurorul parchetului, dacă vă mai aflaţi în termen, respectiv în termenul de 20 de zile de la comunicarea ordonanţei prin care s-a dispus sup.
Aţi încercat să puneţi în executare hotărârea instanţei prin care aţi câştigat plata drepturilor salariale restante?
Plangerea la prim-procuror poate incerca.

La instanta este posibil sa se respinga plangerea.
Si il va mai obliga si la cheltuieli catre stat.
Adica tot el va fi obligat sa plateasca 200 lei...in cazul in care se va respinge plangerea...

Nu ar fi corect cumva dar acesta ar putea sa fie deznodamantul...

Ideea este sa va opriti la plangerea la prim-procuror...
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
La executor judecatoresc am apelat cam dupa 5 luni de la terminarea procesului la Tribunal, actiune care a avut drept rezultat blocarea conturilor firmei (care oricum erau blocate de fisc); dupa alte 5 luni am facut plangerea penala pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti, plangere care a avut drept rezultat Ordonanta s.u.p. a administratorului firmei la aceea data (trebuie sa mentionez un lucru important: firma a intrat in insolventa urmad ca la final sa fie declarat falimentul)
Pe cale civila pot recupera prejudiciul? Este prea tarziu pentru a face acest lucru?
In penal nu cred ca aveti deloc sanse.

V-ati inscris la masa credala?
Executorul nu poate executa hotararea in cazul dvs.

Alte discuții în legătură

Inselaciune in conventii 6costi2 6costi2 Am depus la parchet o actiune si am primit raspuns initial de la procuror ca respinge actiunea si scoate de sub urmarire penala invinuitii, rezolutie ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara neplatita claudyta claudyta buna ziua .ma numesc CLAUDIA .am divortat din 13.01.2010 .Am 2 fete si fostul sot a fost obligat prin lege sa plateasca pensia alimentara ,bani pe care nu i-a ... (vezi toată discuția)
Dosarul este solutionat sau nu? parchetul de pe lângă judecătorie ... Cornely Cornely Dosarul este solutionat sau nu? Parchetul de pe lângă Judecătorie a emis o ordonanta de clasare în temeiul prescripției iar la finalul acesteia se ... (vezi toată discuția)