avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... permis de conducere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

permis de conducere

fratele meu a fost prins conducand fara permis de conducere de 2 ori.a 2 oara a fost arestat si a facut puscarie cam un an si jumatate.are voie da dea dea permis ?dupa cat timp?si cum se calculeaza de cand sa dat sentinta si se ia in calcul si cat a fost inchis sau de cand a fost eliberat.
multumesc anticipat
Daca a fost liberat conditionat, reabilitarea judecatoreasca se poate face dupa implinirea restului de pedeapsa (zilele ramase neexecutate) daca nu savarseste alte infractiuni in intervalul de timp de la liberare - pana la implinerea restului neexeutat. Dupa reabilitare poate obtine permisul.
a facut toata pedepsa
intrebarea e dupa cati ani are voie sa dea de permis si daca aproape cei 2 ani care a fost inchis se pun la socoteala
Trebuie să treacă 6 luni de la expirarea restului de pedeapsă rămas după liberarea condiţionată.
Art. 116. dinCodul Rutier prevede:
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămanerii definitive a unei hotărari judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dacă:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămnerii definitive a hotărarii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
(2) Persoana căreia i-a fost anulat permisul de conducere, inainte de intrarea in vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, ca urmare a săvarşirii, intr-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atrăgea suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen in vederea obţinerii unui nou permis de conducere, fără a fi necesară trecerea vreunui termen de la data aplicării măsurii administrative.
(3) Pentru prezentarea la examen in vederea obţinerii unui nou permis de conducere, persoana aflată in una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) şi (2) trebuie să facă dovada că:
a) este aptă din punct de vedere medical şi psihologic;
b) nu a fost condamnată prin hotărare judecătorească rămasă definitivă pentru una dintre infracţiunile prevăzute la art. 24 alin. (6), cu excepţia cazurilor in care a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis anulat weirdaccent weirdaccent prietenul meu a primit 10 luni cu suspendare pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice. intrebarile mele sunt : 1. cand are dreptul de a se prezenta ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere marinica112 marinica112 buna ziua,am si eu o intrebare,am permisul anulat deoarece am fost prins baut la volan,am fost la tribunal si am primit pedeapsa de 8 luni inchisoare pt ... (vezi toată discuția)
Cand pot sustine examenul in vederea obtinerii unui nou permis de conducere? ingerulnegru ingerulnegru mi s-a anulat permisul in 2009, am executat 6 luni pt refuz de probe , m-am liberat in 2012 ianuarie cand pot sustine alt examen am citit intr-o carte cu ... (vezi toată discuția)