avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident pe trecerea de pietoni

O soferita a lovit un pieton ce se afla pe trecerea de pietoni.Acesta a suferit mai multe traumatisme (capul spart,nasul spart,umarul dislocat,picior rupt,mana fracturata),fiind luat cu salvarea la urgente. A fost bagat in gips 50% din corp.
Au fost si politisti la fata locului,au facut masuratori.Probabil,au intocmit si un proces verbal de constatare.
Cum pot obtine o copie,sau un exemplar duplicat al respectivului proces verbal ?
Cum se procedeaza intr-o astfel de situatie,pt.tragerea la raspundere a soferitei ?
Cum se poate obliga soferita sa plateasca spitalizarea (medicamente,diverse produse medicale-seringi,branule,pansamente,etc.)avand in vedere ca aceste produse au fost cumparate de familia accidentatului,cu toate ca accidentatul este un pensionar cu toate taxele CAS la zi ?
Cum se pot solicita despagubiri,in vederea asigurarii supravegherii accidentatului de catre o persoana,avand in vedere ca accidentatul,a devenit o leguma si trebuie ajutat pt.orice miscare ?
Va multumesc.
In acest caz s-a intocmit un dosar de cercetare penala. Dupa cercetari se va inainta dosarul catre parchet cu propunerile corespunzatoare. victima va fi examinata medico-legal pentru a se stabili nr. de zile de ingrijiri medicale si implicit incadrarea juridica.
Victima o sa fie contactata de catre politie pentru efectuarea cercetarior. Puteti sa va deplasati la politia rutiera si o sa va comunice nr. de inregistrare a dosarului.
Va multumesc
Buna seara,
Victima a fost externata ieri,21.01.2013,chiar daca se afla in gips.Dar,se simte rau. A fost internata 14 zile.
Certificatul medico-legal,va contine ca zile necesare vindecarii doar cele 14 zile cat a fost in spital,ori va consemna o perioada mai lunga,avand in vedere ca victima se afla in continuare imobilizata la pat ?
Medicul legist a zis sa fie dusa victima la cabinetul sau,intr-o masina,ca o va examina in masina,nefiind necesar sa o mai urce pana la cabinet.
Plangerea penala,se poate inainta la parchet,dupa obtinerea certificatului medico-legal ?
Politia,nu a contactat victima nici pana in prezent si nici nu a audiat martorul ocular. Oare,este normal ?
Va multumesc.
Nu,certificatul medico-legal va cuprinde nr. de ingrijiri medicale care nu trebuie confundat cu zilele de spitalizare,daca mai apar complicatii actele medico-legale se pot completa sau modifica.
Era mai bine sa depuna inainte plangerea la politie,si ar fi solicitat ei direct raportul de constatare medico-legala.

Politia rutiera,a trimis deja un raport catre parchet,in primele zile dupa accident.Asa sustin ei. Mi-au dat si un nr.de dosar penal.Mi-au dat si nr.de dosar intocmit de ei la fata locului.
Credeti ca este de ajuns ?

Alte discuții în legătură

Notar, mediator sau politie in caz de accident de circulatie? ngs ngs buna ziua...am stat..am citit..am sunt..si am auzit \\"n+1\'\' pareri. exista speta: accident rutier pe trecere de pietoni, victima ranita usor, nicio zi de ... (vezi toată discuția)
Partea vatamata ana-maria iacob ana-maria iacob buna seara. Ce se poate intampla in cazul in care partea vatamata nu depune plangere la politiein termen de 60 de zile? Este vorba despre un accident in care ... (vezi toată discuția)
Reevaluare zile ingrijiri medicale - cml, procedura dtztz dtztz Buna ziua. In urma unui accident rutier, cu sotul la volan, victima, sotia soferului, a suferit mai multe leziuni. Dupa 4 luni, sotia a mers la IML si din ... (vezi toată discuția)