Buna ziua. Am cautat prin forum dar nu am reusit sa gasesc explicatii la nelamuririle pe care le am.
Intentionam (eu si sotia) sa prestam diverse servicii avand ca forma legala o II (Intrepr. Individuala). Eu in domeniul IT - iar dansa ca cosmeticiana. Nelamuririle mele sunt:
1. Putem activa in cadrul aceleiasi Intrerpinderi Individuale (ca asociati de ex.)?
2. Sotia nu are diploma acreditata in Romania, cursul e facut in strainatate, dar isi poate dovedi "maiestria" prin emisiunile realizate la anumite posturi TV (am inregistrarile) si un portofoliu cu poze - adica daca nu gresesc se incadreaza la "alte dovezi". E posibil?
3. Putem activa in alt judet fata de cel in care avem trecut sediul?
4. La cheltuieli s-ar incadra de ex combustibilul la masina (deplasari la domiciliul clientului), achizitionari produse necesare desfasurarii activitatii, cazare?
5. Suntem la inceput de drum si nu stim cum vor decurge ostilitatile. E vre-o suma minima pe care o putem declara la venitul estimat?
6. Nefiind salariati, in cazul in care vom avea un copil, exista sansa ca din contributiile platite la stat sa beneficiem de vre-un concediu de paternitate?
7. Ce avantaje sau beneficii ar mai fi de pe urma infiintarii Intr. Individuale?
Multumesc anticipat pentru mesaje si mult succes in tot ceea ce intreprindeti.
Daca doriti sa lucrati amandoi, atunci mai nimerita ar fi o Intreprindere Familiala(IF). Din pacate studiile se demonstreaza fie cu o diploma recunoscuta in Romania, fie cu o vechime in meseria respectiva de 5 ani. Ca atare, sotia nu-si poate dovedi calificarea prin participarea la emisiuni, etc.
Multumesc pentru sugestie, am sa precaut si aceasta varianta (IF - Intreprindere Familiala). Este cineva care e la curent cu nelamuririle enumerate mai sus? Multumesc