avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de inchiriere neinregistrat la ANAF, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de inchiriere neinregistrat la ANAF, proprietarul vrea sa ma dea afara

buna seara!in luna mai 2012 am incheiat un contract de inchiriere pentru un an de zile,pe care proprietarul nu la inregistrat la fisc.astazi am primit tel.de la sotia proprietarului,ca sa-mi fac bagajele si sa plec cat mai curand posibil,invocand motivul ca ei vor sa divorteze si chipurile nu vrea sa mai stea cu el.ce pot face eu in situatia asta?va rog sa-mi raspundeti cat mai curand posibil!multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 18:37, 9 Ianuarie 2013
Neinregistrarea la fisc nu atrage nulitate asupra contractului. Nevoile personale ale sotiei nu sunt cauza suficiente pentru a rezolva imediat contractul ci doar pentru a sa va cer prin scris denuntarea contractului cu preavizul de 60 de zile. Pana ce nu va cere formal -nu telefonic- acest lucru nu va incepe sa curga termenul mentionat. Articole 1824 si urmator ale cod civil. Acest cod este aplicabil avand in vedere ce s-a incheiat contractul dupa octombrie 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata chiriei specificate in contract, mai mica decat cea reala geoeric geoeric Am incheiat un contract de inchiriere cu proprietarul unui spatiu comercial pe o per de 2 ani si suma de 500 lei, dar in realitate ii dau 2000 lei. De luna ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi cu contract simib101 simib101 Buna ziua, as avea nevoie de ajutor. Sunt chirias si imi platesc in fiecare luna toate cheltuielile inclusiv banii pe chirie. Acum cateva zile proprietara a ... (vezi toată discuția)
Referitor viza flotant comodator danamanoliu danamanoliu În cazul în care comodatorul obține viza de flotant pentru noul domiciliu (cel pentru care s-a încheiat contractul de comodat) care este prevederea ... (vezi toată discuția)