Am un apartament inchiriat cu contract inregistrat la Dir Finante Publice a Jud de care apartin si vreau sa ma lamuriti daca si cand anume trebuie sa depun o declaratie de venit estimativ pt anul 2013 (aferent acelei chirii ce o incasez lunar )?
păi, la înregistrarea contractului la D.F.P, nu ați declarat estimativ pe formularul specific anexat contractului acest aspect ? ! Nu pe acea declarație vi s-a făcut o comunicare cu planificare eșalonată a termenului scadent impozitării dvs. și probabil că ați și plătit acel impozit (deși nu precizați data înregistrării) ?
L-am inregsitrat anul trecut in ianuarie. da am platit impozit aferent esalonarii.
trebuie si anul acesta sa depun o declaratie similara sau se considera in continuare ca ar merge acea chirie, atat timp cat nu am anuntat rezilierea contractului?
Mai exact trebuie sa fac aceeasi pasi si anul acesta ca si in cel precedent?
dacă respectivul contract din ianuarie 2012 era pe durata unui an, aceasta se va împlini în ianuarie a.c, ziua "X". Alt contract, altă declaraţie de depus la ANAF odată cu noul contract.Dacă era pe durată nedeterminată sau pe mai multi ani : ANAF, va trebui să vă comunice anual tranşele de impozitare (nefiind a depune alte declaraţii).Presupun că, în acel contract aţi precizat o chirie lunară de "Y" lei iar contractul e pe durată nedeterminată.
In aceeasi ordine de idei, daca intervine evenimentul schimbarii adresei de domiciliu a persoanei care inchiriaza pe parcursul derularii contractului de inchiriere, ce trebuie declarat, in cat timp si unde? In instructiunile la 220 nu vad sa existe aceasta situatie.
Mentionez ca se schimba domiciliul dintr-un judet in altul.
Multumesc.