avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inventar

Mai am o problema: pe 03.01.2013 am avut un inventar la magazin. Am iesit cu o lipsa de 15900 lei, la o gestiune de 60000 lei. Ultimul inventar a fost pe 03.09.2012, si de atunci au disparut acesti bani. suntem numai 4 angajate impreuna cu sefa de magazin, gestiunea este comuna, dar sefa de magazin a mai unmblat la bani, in sensul ca lua cateodata bani din casa(cate 50-40 lei) pe niste cheltuieli care nu se deconta pana la urma. Noi, restul angajatilor vrem sa cerem un nou inventar, pt ca ni se pare prea mult la un asa de mic magazin. Asta inseamna ca un sfert de magazin a fost furat.
Va rog sa-mi spuneti daca putem cere reinventariere?
Ati semnat listele de inventariere? Cu ce s-a comparat soldul faptic? Cu cel din evidenta contabila?
Se poate cere o a doua numaratoare.
Ei zic ca in contabilitate totul este ok. Iar eu as mai cere raportul de gestiune si receptiile si celelalte acte, pt ca sunt si eu de profesie contabila(dar nu practic). Sper ca am voie la aceste acte, din moment ce vorbim de gestiune comuna? Si faptul ca sefa umbla la bani, cu aia ce as putea face?

Mai sunt anumite probleme, ca tot sefa de magazin vinde marfa la pret redus, la care nu facea nici un proces verbal sau alt act doveditor cu care sa scada din gestiune. Toate aceste probleme le-am spus mai sus dar nu prea vor sa ma asculte. Pur si simplu nu inteleg ca cineva``fura`` in halul acesta si eu trebuie sa platesc. Cum e posibil?
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cui ati comunicat si care a fost modalitatea de comunicare?

Cum sa fie ok contabilitatea, daca anumite marfuri nu sunt scazute sau nu sunt inregistrate reducerile de pret la vanzarea marfurilor? Reducerile nu se fac "dupa ureche", cum doreste fiecare.
Da aveti dreptate, dar degeaba ca de cand le-am zis la sefi de aceste fapte le a dat uitarii. Parca nu s-ar fi intamplat nimic, ei stiu numai ca cat trebuie sa platim noi. Faptele nu inseamna nimic, nu le intereseaza cum lipseste un sfert de magazin.

Alte discuții în legătură

Inventar bazdoacadaniela bazdoacadaniela buna ziua am si eu o intrebare banala as spune,si anume cum se efectueaza un inventar corect? e cineva amabil sa-mi raspunda explicit? lucrez in gestiune de ... (vezi toată discuția)
Gestiune/garantie directori magazine Mihaltan Andrei Mihaltan Andrei Buna ziua, As avea o intrebare legata de gestiunea si garantia pt un director de magazin. Ce se poate intampla in cazul in care unui director de magazion i ... (vezi toată discuția)
Gestiune in perioada cim perioada determinata diadora_74 diadora_74 Intr-un CIM pe perioada determinata este obligat angajatul sa preia gestiunea?! Daca refuza sa-si dea acordul, care pot fi consecintele? Poate fi obligat? (vezi toată discuția)