avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor inventar
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

inventar

buna ziua am si eu o intrebare banala as spune,si anume cum se efectueaza un inventar corect? e cineva amabil sa-mi raspunda explicit? lucrez in gestiune de vreo 2 ani si nu am reusit sa inteleg nici acum cum se face corect un inventar,bineinteles ca am mers pe varianta cu sold inventar anterior+intrari cu pret de magazin - banii iesiti din magazin= stoc.Acum zic eu,cu stocul asta ce fac?nu stiu daca asa se procedeaza corect eu asa am fost invatata,doar ca niciodata nu mi-a dat un inventar corect."Stocul il scadeam din inventarul trecut carev nici asta nu era corect,parerea mea odata ce niciodata nu mi-a dat nimic concret. Ba eram lipsa ,ba eram plus.Nu stiu daca cineva reuseste sa inteleaga ce am vrut sa spun eu sper ca da si astept raspuns. Multumesc.:)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 09:15, 5 Ianuarie 2013
Stocul sciptic trebuie sa fie egal cu cel faptic, adica ce ai in contabilitate sa corespunda cu ce ai pe raft.
Sunteti gestionara?
Nu banii ies din magazin, ci marfurile vandute. Stocul scriptic din evidenta contabila se confrunta cu ceea ce rezulta in urma inventarierii stocului faptic, care este inscris si in listele de inventar. Confruntarea nu se face raportat la ultimul inventar facut, pentru ca daca au existat diferente, acestea trebuiau evidentiate in contabilitate. Adica inregistrate de contabil.

Care este nedumerirea Dvs. pana la urma? Si ce a generat-o? Pentru ca exista o cauza, nu-i asa?

Procedura privind organizarea si efectuarea inventarierii o puteti citi in ordinul 2861/2009, aici:

www.avocatnet.ro/content/for...

Va asteptam cu detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedeu de inventariere veratiti veratiti Maine trebuie sa fac inventarul si eu, in calitate de contabil, mi-am scos din programul de contabilitate fisa de magazie a gestiunii care trebuie ... (vezi toată discuția)
Stocuri balanta versus realitate ana & maria ana & maria stocuri in balanta neconforme cu realitatea! am facut inventarul si am diferenta mare intre sodul din balanta si realitatea inventariata, ce sa fac? (vezi toată discuția)
Inventar in timpul anului andreea_florentina andreea_florentina Buna ziua , Daca doresc sa fac un inventar la produsele din gestiune , documentele care se fac sunt similare cu cele de la invantarul anual? Trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)