avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general procedeu de inventariere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

procedeu de inventariere

Maine trebuie sa fac inventarul si eu, in calitate de contabil, mi-am scos din programul de contabilitate fisa de magazie a gestiunii care trebuie inventariata. Numai ca dna contabil sef sustine ca nu trebuie sa merg la gestionar cu fisa de magazie, ca trebuie sa merg doar cu listele de inventariere cu denumirea produselor (fara cantitate scriptica) si sa notez in ele stocul faptic. Eu nu cred ca este corect, mai ales ca urmeaza ca gestionarul (care nu are voie sa participe la inventar) imi va spune denumirea produselor si caracteristicileacestora, cantitatile, pe care eu apoi le trec in lista. Eu stiam ca initial se confrunta fisele de magazie (din contabilitate-nu de la gestionar) cu stocul faptic.
Ma puteti ajuta, va rog mult?
Cel mai recent răspuns: Andreea Voicila , Contabil 21:42, 28 Octombrie 2010
Da,cititi ordinul 2861/2009.

[ link extern ] /
De ce participati d-voastra la inventariere, dupa lege daca tineti evidenta scriptica a acelri gestiuni nu ati avea voie, vedeti ce zice extrasul din normele la ordinul 2861/2009, pe care va sfatuiesc, la fel ca si colega mea sa il cititi:
(5) Din comisia de inventariere nu pot face parte gestionarii depozitelor supuse inventarierii, contabilii care ţin evidenţa gestiunii respective şi nici auditorii interni sau statutari.
Prin proceduri interne, entităţile pot stabili ca la efectuarea operaţiunilor de inventariere să participe şi contabilii care ţin evidenţa gestiunii respective, fără ca aceştia să facă parte din comisie.
(6) Membrii comisiilor de inventariere nu pot fi înlocuiţi decât în cazuri bine justificate şi numai prin decizie scrisă, emisă de către cei care i-au numit.
(7) În condiţiile în care entităţile nu au niciun salariat care să poată efectua operaţiunea de inventariere, aceasta se efectuează de către administratori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune Daniel Valentin Daniel Valentin Bună ziua! In prezent sunt gestionar-vânzător la un magazin de piese auto, lucrez de 8 luni de zile, astăzi mi-am depus demisia cu un preaviz de 20 zile ... (vezi toată discuția)
Inventar institutie Ramona24 Ramona24 Buna ziua. Cum procedam la inventarul patrimoniului unei institutii in situatia in care in contabilitate apare un numar de bucati de produse, iar faptic sunt ... (vezi toată discuția)
Inventar bazdoacadaniela bazdoacadaniela buna ziua am si eu o intrebare banala as spune,si anume cum se efectueaza un inventar corect? e cineva amabil sa-mi raspunda explicit? lucrez in gestiune de ... (vezi toată discuția)