avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... noul cod rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

noul cod rutier

in prezent am atestat pentru a circula cu scuterul.Va rog sa-mi spuneti daca din acest an este nevoie de permis pentru a circula cu scuterul,daca este necesara si vista medicala pentru a obtine permis pentru a circula cu scuterul,cat costa examinarea si daca am ceva avantaje(facilitati),fata de cei care nu au atestat.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:49, 10 Ianuarie 2013
da, din 19 ian. 2013 trebuie sa aveti carnet/permis! (Legea nr. 203/2012 pentru modificarea si completarea OUG nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 760, din 12 noiembrie 2012, dupa ce a fost adoptata de deputati la final de octombrie si de senatori in septembrie).
Normal ca este obligatorie si vizita medicala!
Examinarea costa in functie de scoala de soferi unde va veti inscrie la cursuri...asta la ei intrebati. Avantaje nu cred ca aveti.
Succes!
Mopedele vor putea fi conduse, incepand cu data de 19 ianuarie 2013, numai cu permis de conducere, dupa ce, luni, in Monitorul Oficial a fost publicata legea prin care se modifica Ordonanta de Urgenta ce reglementeaza circulatia pe drumurile publice.
Potrivit legii, incepand cu 19 ianuarie, persoanele care nu detin permise de conducere din nicio categorie, trebuie sa sustina un examen teoretic si unul practic, pentru obtinerea permiselor din categoria "AM" "A1" si "B1" pentru mopede, scutere, ATV-uri si alte autovehicule dotate motoare de capacitate mica a caror viteza nu depaseste 45 de kilometri pe ora iar capacitatea cilindrica sa nu mai mare de 50 de centimetri cubi.

In acelasi timp, aceste autovehicule vor putea fi conduse, in continuare, de persoanele care detin deja permise de conducere.

Examenul pentru obtinerea permiselor de categorie "AM", "A1" si "B1" poate fi sustinut, conform legii, incepind cu implinirea varstei de 16 ani si implica sustinerea unei probe teoretice si a unei probe practice.

Proba practica in acest caz consta intr-un test de indemanare sustinut in poligon.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot conduce un scuter dacã am cursuri de legislaþie fãcute în anul 2012? udau_1966 udau_1966 avand cursuri de legislatie facute in anul 2012,pot conduce pe drumurile publice din romania ,un scuter de 49cmc? mentionez ca detin permis de conducere ,care ... (vezi toată discuția)
Permis conducere mopede Mopedist Mopedist Conform Ordinului Ministerului Afacerilor Interne nr. 82/2013 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului administratiei si internelor nr. 268/2010 ... (vezi toată discuția)
Examen auto in alt judet iero iero Buna seara, Problema mea este urmatoarea: Sunt din Bucuresti, dar locuiesc in Teleorman. Doresc sa fac scoala de soferi in Teleorman,deoarece scutesc ... (vezi toată discuția)