avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Reducere capital social aport in natura- vandut
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Reducere capital social aport in natura- vandut

Buna ziua,

Am nevoie de un sfat, daca cineva s-a intalnit cu problema mea:)

Capitalul social al unei firme este 200 Ron si un autoturism- aport in natura.
Autoturismul era vandut in anul 2006 (de catre firma)din care erau platite datoriile firmei. Acum cautam o modalitate de reducere a capitalului social al firmei. Ne am gandit la reducerea capitalului social pentru acoperirea pierderilor dar cuantumul pierderii este doar jumatate fata de valoarea autoturismului adus la capitalul social.

Va rog sa-mi sfatuit ceva , cum as putea proceda si cu ce motiv la reducerea capitalului social, ca sa nu am probleme nici la contabilitate si sa fie legal:D

Mersi anticipat,

Csuri
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 15:11, 10 Ianuarie 2013
In primul rand din exposeul d-voastra nu rezulta clar un lucru, capitalul social total cu care sunteti inregistrata la registrul comertului, care include bani si aportul in natura, este in valoare totala de cat?
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2013
ContSters259670, utilizator
Valoarea totala a capitalului social este 107.200 Ron, din care 200 Ron aport in natura si 107.000 autoturismul. Pierderea societatii este 65.000 Ron
ART. 207
(1) Capitalul social poate fi redus prin:
a) micşorarea numărului de acţiuni sau părţi sociale;
b) reducerea valorii nominale a acţiunilor sau a părţilor sociale;
c) dobândirea propriilor acţiuni, urmată de anularea lor.
(2) Capitalul social mai poate fi redus, atunci când reducerea nu este motivată de pierderi, prin:
a) scutirea totală sau parţială a asociaţilor de vărsămintele datorate;
b) restituirea către acţionari a unei cote-părţi din aporturi, proporţională cu reducerea capitalului social şi calculată egal pentru fiecare acţiune sau parte socială;
c) alte procedee prevăzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuarea pierderii contabile tampau gabriela tampau gabriela SC are un capital social de 800.000 lei , iar pierderea contabila de 670.000 lei (pierderea fiscala de 480.000 lei ) . Este posibila reducerea capitalului ... (vezi toată discuția)
Cpital social sub zero ContSters213537 ContSters213537 Una dintre firmele la care am fost chemata la interviu are un capital social sub zero (-2,838,384). Cum sa interpretez aceasta valoare? (vezi toată discuția)
Diminuare capital louisa louisa Ma aflu in urmatoarea situatie: Unul din asociatii firmei a adus ca aport o cladire la capitalul societatii iar acum ca urmare a reevaluarii a iesit o valoare ... (vezi toată discuția)