avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua

va rog sa ma ajutati cu un raspuns!sunt insarcinata in 16 saptamani,sunt angajata cu contract de munca pe perioada determinata.am anuntat la resurse umane starea mea si mi s-a propus sa imi dau demisia ca ei nu mai vor sa imi prelungeaca contractul de munca.e legal ceea ce vor sa faca?daca intru in concediu medical cu 2 saptamani inainte sa imi expire contractul ei mai au todusi dreptul sa nu il prelungeasca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:18, 10 Ianuarie 2013
Art. 56 alin. 1 Codul Muncii:

Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:

i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;

Prin urmare, angajatorul nu este obligat sa prelungeasca c.i.m sau sa il transforme in c.i.m pe durata nedeterminata, indiferent daca sunteti in CO sau concediu medical.
Insa nu va dati demisia deoarece daca o veti face, nu veti putea beneficia de indemnizatia de somaj, daca intruniti conditiile specificate de lege.
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2013
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Intrarea in concediu medical nu va prelungeste durata c.i.m. .. acesta va inceta de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat.

Art.49 C.mun.
...
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
...
va multumesc !dar totusi nu exista o solutie pt aceasta problema?nu este discriminare totusi?
Nu are cum sa fie o situatie de discriminare .. iar legiuitorul nu are cum sa-l oblige pe angajator sa va prelungeasca durata c.i.m.
nu stiu ce sa mai cred .multi au zis ca e discriminare.nu mi se pare normal dupa ce cotizezi la stat 15 ani in momentul cand vrei sa1
faci un copil ti se pun asemenea piedici

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal Alex2yo4u Alex2yo4u Buna seara, sunt o graviduta in 5 luni,iar peste 2 luni,mai exact pe 10 iulie implinesc 1 an de munca in actuala firma. Intrebarea mea este cand trebuie ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal - contract de munca pe perioada determinata adela_trandafir adela_trandafir Buna ziua, sunt insarcinata in 30 de saptamani si voi naste la sfarsitul lunii iulie 2012. La actualul angajator am CIM incheiat pe perioada detrminata de 6 ... (vezi toată discuția)
Ce pot face pentru a beneficia de indemnizatie concediu crestere copil silvam silvam Buna ziua!!Sunt insarcinata in 22 saptamani, iar contractul de munca este pe perioada determinata, iar astazi m-au anuntat ca nu mai au de gand sa imi ... (vezi toată discuția)