avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sentinta de recuperare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sentinta de recuperare salariu

Am plecat de la o firma si nu mi-a dat salariul pe ultimele 3 luni. I-am dat in judecata si am castigat, Am primit si sentinta. Acum firma (am verificat pe noul portal) si-a inregistrat in 20 decembrie procedura de faliment. Ce se va intampla cu sentinta mea? O vor depune la dosarul de insolventa? Daca intr-un final nu vor avea de unde sa-mi dea banii o sa recuperez de la somaj contravaloarea sentintei sau cele maxim 3 salarii brute medii pe economie? Mentionez ca eu as avea mai mult de recuperat decat cele 3 salarii
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:23, 10 Ianuarie 2013
Se va depune la dosarul de insolventa, dvs fiind inscris la masa credala cu creantele salariale respective .. insa va trebui sa verificati tabelul final al creditorilor sa vedeti daca sunteti inscris in acesta.
Si daca firma nu va binevoi sa-mi dea banii? Ca nu exista nici o cale sa o oblig, nici macar cu sentinta
"Potrivit Alinei Toma, avocat la Ionescu Sava, creantele salariale acoperite din acest Fond sunt cele aferente unei perioade de 3 luni calendaristice anterioare lunii in care se solicita, iar suma totala a acestora nu poate depasi cuantumul a 3 salarii medii brute pe economie pentru fiecare salariat."
Am gasit articolul asta. Nu intelegeu nu am primitbanii pe martie aprilie mai si iunie, iar firma a intra in insolventa in decembrie. Conform articolului eu nu mai vad nici un ban nici de la somaj
Se pune in executare hotararea ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca privind obligarea la plata salariilor restante. firma in insolventa. cum pot recupera drepturile salariale? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Mi s-a admis in instanta cererea privind obligarea firmei la care am lucrat la plata salariilor restante. De mentionat ca am fost angajat in ... (vezi toată discuția)
Nu mi-am primit salariul Costel16 Costel16 Am si eu o nelamurire. Am lucrat la o firma o perioada indelungata, angajat fiind, iar pe ultimele 2 luni nu am mai luat salariul, am tot fost dus cu zaharelul ... (vezi toată discuția)
Salariu neplatit dani dani dani dani buna ziua , as dori un sfat va rog ! firma unde lucrez a incetat activitatea si ne-a trimis acasa fara sa ne plateasca de 2 luni salariile si fara alte ... (vezi toată discuția)